RSCA-topaankoop verzoop mee in de woelige zee: "Ben een grote fan van hem, maar heb hem dingen zien doen die ik nog nooit van hem gezien heb"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 8 reacties
RSCA-topaankoop verzoop mee in de woelige zee: "Ben een grote fan van hem, maar heb hem dingen zien doen die ik nog nooit van hem gezien heb"
Foto: © photonews

Wat een mokerslag moest Anderlecht gisteren weer incasseren. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck ging met 2-0 kopje onder aan zee na een dol openingskwartier. In de tweede helft toonde RSCA een ander gelaat, maar de nederlaag kon niet meer afgewend worden. Balen dus, ook voor topaankoop Ryota Morioka.

Een kwartier voor tijd mocht de Japanse spelmaker met de indrukwekkende statistieken - 7 goals en 12 assists - naar de kant na een schimmige prestatie. Ook Bob Peeters was niet onder de indruk van wat de 26-jarige winteraanwinst op de mat toverde (of net niet).

"Ik ben een grote fan van hem, maar ik heb hem dingen zien doen die ik hem nog nooit heb zien doen. Simpele ballen die van de voet springen, overtredingen maken, ballen inleveren waar je normaal iets geniaals verwacht, voorzetten met links en rechts die niet aankomen, te korte steekpassjes en te lage hoekschoppen. Het was te weinig hé, ik vond hem héél, héél matig", aldus een strenge Peeters.

Lateraal spel

"Ik denk dat Sofiane Hanni op dit moment meer zou bijbrengen dan Morioka, maar op termijn kan het wel lukken. Hij is iemand die kan voetballen en het spel ziet. Alleen: als Anderlecht zo lateraal blijft spelen, ga je aan Ryota niet veel hebben. Hij is iemand die in de zestien moet komen, die moet kunnen infiltreren en diepte moet vinden in zijn spel. Hij is een man die een cruciale pass kan geven, die lopende mensen en diepgang nodig heeft en dat was in de eerste helft gewoon te weinig het geval."

De huidige coach van Westerlo denkt echter dat het allemaal wel in orde komt met de lichtvoetige Aziaat van paars-wit: "We moeten Morioka nog wat krediet geven. Hij heeft absoluut al bewezen dat hij over kwaliteiten beschikt dus mogen we hem nu niet afrekenen op die ene match."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties