Schitterende geste! Beveren zet Gouden Ruud in de bloemetjes: "Hij is mentaal en fysiek kapot"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 2 reacties
Schitterende geste! Beveren zet Gouden Ruud in de bloemetjes: "Hij is mentaal en fysiek kapot"
Foto: © photonews

Geen Ruud Vormer dus vandaag in de basis bij Club Brugge. De 29-jarige kapitein is oververmoeid en kijkt op de Freethiel toe vanop de bank. Het nam niet weg dat het bestuur van Waasland-Beveren de kersverse Gouden Schoen vlak voor de aftrap netjes in de bloemetjes zette.

Een schitterend gebaar van de thuisploeg, dat Vormer trakteerde op een lekker flesje Gin en een mooie ruiker bloemen. Op de eretribune en zelfs bij de harde kern van de Waaslanders klonk een warm applaus voor de Gouden Schoen.

Voor de match gaf Ivan Leko trouwens wat toelichting bij het feit dat de Nederlandse aanvoerder op de bank start: "Hij is mentaal en fysiek helemaal kapot na twee à drie moeilijke weken. Daar kwam dan ook nog eens alles bij van de Gouden Schoen. Dat is de enige reden waarom hij vandaag niet start."

De Kroatische coach betreurt het dat hij zijn kapitein moet missen: "Het is heel jammer voor ons, voor mij persoonlijk, voor de staf en voor iedereen, maar het is nu eenmaal zo dat Ruud niet 100 procent klaar is. Hij is eerlijk en denkt alleen aan het ploegbelang. Wij hebben elke dag een open communicatie. Niemand begint zijn matchen zonder aanvoerder en Gouden Schoen als er niks aan de hand is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties