Hoe Dennis van Wijk met belangrijke ingreep reddingsoperatie KV Mechelen inzette

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 6 reacties
Hoe Dennis van Wijk met belangrijke ingreep reddingsoperatie KV Mechelen inzette
Foto: © photonews

Een broodnodige 4 op 6 heeft KV Mechelen voorlopig weer naar een veilige plaats in het klassement geloodst. Met dank aan Dennis van Wijk, dé specialist inzake - al dan niet miraculeuze - reddingsoperaties. Maar wat heeft de Nederlandse coach nu precies veranderd bij 'Malinwa'?

"Hij is in het midden van de week gekomen voor de match Moeskroen. Dennis heeft de spelersgroep direct ingepeperd dat we druk vooruit moeten zetten en creëren. Sommige ploegen kunnen dat, maar wij hebben niet de ploeg of het type spelers om met elf voor de zestien te gaan liggen. Wachten en wachten en alle kopduels winnen, dat is niet ons spel. Dat soort voetbal ligt ons niet, dan wacht je gewoon op een tegendoelpunt", vertelt aanvoerder Mats Rits in VISTA!.

KV Mechelen greep Eupen bij de keel en klaarde de levensbelangrijke klus afgelopen zaterdag uiteindelijk met 1-0: "Eupen heeft een aantal spelers die de competitie misschien niet zo goed kennen, dat is denk ik wel een verschil met ons. Als een ploeg naar Mechelen komt dan zouden wij eigenlijk altijd meer wil om te winnen moeten hebben dan de tegenstander. Met de steun van het publiek en de sfeer in ons stadion zouden we dat elke week moeten kunnen creëren. We moeten de tegenstander in de eerste 15 à 20 minuten gewoon omverblazen."



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties