Dit is ons team van de laatste tien speeldagen in de Jupiler Pro League

Dit is ons team van de laatste tien speeldagen in de Jupiler Pro League
Foto: AVL

Na 30 speeldagen in de Jupiler Pro League kunnen we ook het laatste deel van de competitie onder de loep nemen. Er volgt nog een team van het seizoen, maar ondertussen blikken we alvast even terug met ons team van de voorbije tien speeldagen.

Doelman

In doel opteren we voor deze laatste tien speeldagen volmondig voor Thomas Kaminski (Kortrijk). Met 6 clean sheets in tien wedstrijden hielp hij zijn team vanuit het dal helemaal naar boven, zelfs bijna richting play-off 1. 

Verdediging

Rudy Camacho haalde met Waasland-Beveren ook bijna play-off 1. De verdediger werd kapitein bij de Waaslanders en versierde een transfer naar Canada met zijn sterke prestaties. Samuel Gigot is de rust zelve bij de Buffalo's en Luyindama is de sterke beer die Standard naar play-off 1 leidde.

Middenveld

Op de flanken kunnen we haast niet naast Anthony Limbombé, die zelfs in een moeilijkere periode van blauw-zwart met drie goals en twee assists zijn nut toonde op een plaats waarin hij steeds groeit. Mehdi Carcela is dan weer de meest creatieve geest die we na Nieuwjaar op de voetbalvelden zagen.

Zowel Birger Verstraete als Adrien Trebel speelden een bijzonder goed 2018 tot op heden en hun teams zijn daardoor ook op niveau gekomen. Razvan Marin (2 goals, 5 assists in de laatste 10 matchen) haalt zo het team zelfs nét niet. Hans Vanaken (5 goals, 3 assists) werd de absolute draaischijf van Club Brugge bij de iets mindere vorm van Gouden Schoen Ruud Vormer.

Aanval

In de spits kreeg Roman Yaremchuk steeds meer zijn kans van Yves Vanderhaeghe, met 6 doelpunten bedankte hij voor het vertrouwen. Teddy Chevalier is met 7 goals en een assist zelfs co-topschutter geworden (16 doelpunten in totaal). Hamdi Harbaoui pikt zo net naast een plekje in de aanval. 

Dit is dan ons volledige team van de speeldagen 21 tot 30:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties