Sterkhouder van Club onderuit met zijn land, oude bekende van Eupen scoort twee keer tegen Irak

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1 reacties
Sterkhouder van Club onderuit met zijn land, oude bekende van Eupen scoort twee keer tegen Irak
Foto: © photonews

Gisteren stonden er wereldwijd al wat interlands op het programma, zo nam Marvelous Nakamba van Club Brugge het met Zimbabwe op tegen Zambia terwijl Akram Afif (ex-Eupen) met Qatar dan weer Irak in de ogen keek.

'Naka' beleefde alvast geen al te leuke avond want in het kader van een vierlandentoernooi ging hij na een 2-2 gelijkspel onderuit in een strafschoppenreeks (5-4). De middenvelder van Club kwam met zijn land wel twee keer op voorsprong, maar gaf het toch nog uit handen. Zimbabwe moet het nu voor de derde plaats opnemen tegen Angola (25/3), dat het onderspit moest delven tegen Zuid-Afrika. 

Opvallender is de prestatie van Akram Afif. De 21-jarige winger die in de eerste helft van het seizoen nog het mooie weer maakte bij Eupen, maar afgelopen winter terugkeerde zijn thuisland om er uit te komen voor Al-Sadd, trof twee keer raak voor Qatar.

De pijlsnelle dribbelaar die aan de Kehrweg 1 keertje scoorde en 3 assists gaf in 15 matchen was tegen Irak (2-3 zege) dan ook meteen de grote matchwinnaar. Hij scoorde de 0-1 en de 1-2. Afif is trouwens nog steeds eigendom van het Spaanse Villarreal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

 Speeldag 1

Play-off 2

Nieuwste reacties