Keeperstrainer Erwin Lemmens verklaart verrassende keuze voor Ortwin De Wolf bij de Rode Duivels en wat mogen we nog van hem verwachten in PO2?

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties
Keeperstrainer Erwin Lemmens verklaart verrassende keuze voor Ortwin De Wolf bij de Rode Duivels en wat mogen we nog van hem verwachten in PO2?

Het gaat snel voor Ortwin De Wolf. De 21-jarige (nu nog) reservedoelman van Sporting Lokeren zal in doel staan voor de start van de play-offs na een straffe week bij de nationale beloften en zelfs de eerste ploeg. We spraken erover met Erwin Lemmens, keeperstrainer bij Lokeren én de Rode Duivels.

Lemmens relativeert de training met de Rode Duivels meteen. "Dat was eigenlijk toeval. Als de Jonge Duivels ’s maandags geen EK-kwalificatiewedstrijd hadden, dan had Nordin Jackers meegetraind met de A-kern. Die wedstrijd was te belangrijk voor hem en tweede keuze Jens Teunckens, dus zo is Ortwin als derde doelman doorgeschoven."

"Meer moet je daar niet achter zoeken, dat zou absurd zijn. Door een samenloop van omstandigheden heeft hij mogen meetrainen en meer is dat niet", verklaart hij aan Voetbalkrant.com.

Erwin Lemmens met Thibaut Courtois, die de laatste interland aan zich moest laten voorbijgaan.

  

Desondanks is de 21-jarige De Wolf aan een mooie opmars bezig. "Hij begint wel op te komen hé. Hij werkt enorm hard en weet wat hij wil. In die laatste competitiematch tegen Zulte Waregem heeft hij zijn kans gegrepen en de prijs was dat hij voor het eerst werd opgeroepen voor de nationale beloften."

Bovendien is play-off 2 een ideale kans om zich nog meer in de kijker te spelen. "Die eerste wedstrijd zal hij starten, daarna zal hij afwisselen met Davino Verhulst. Daar zijn de play-offs ook wel voor gemaakt, om nieuwe dingen uit te proberen. Nu is het kwestie om zich te tonen in de matchen die hij krijgt en dan bekijken we wat hij ons in de toekomst nog kan bijbrengen", aldus Erwin Lemmens. Wij kijken er alvast naar uit! 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties