? 20 jaar miserie voor Club Brugge in Anderlecht, dit zijn de pijnlijkste nederlagen van blauw-zwart in het Astridpark

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 6 reacties
? 20 jaar miserie voor Club Brugge in Anderlecht, dit zijn de pijnlijkste nederlagen van blauw-zwart in het Astridpark
Foto: © photonews

9 september 1998, een datum die heel wat supporters van Club Brugge maar al te goed zullen kennen. Toen won blauw-zwart namelijk voor het laatst op het veld van aartsrivaal Anderlecht. Het lijkt een eeuwigheid geleden, de voorbije 20 (!) jaar was het op Brusselse grond vaak kommer en kwel.

Seizoen 2002/2003
23 maart 2003
Anderlecht-Club Brugge 5-1


De eerste titel onder Trond Sollied zou veel goedmaken, maar in het seizoen 2002/2003 ging Club toch flink met de billen bloot in het Astridpark. Nastja Ceh bracht blauw-zwart nog wel langszij na de 1-0 van Lovre, maar vervolgens draaide het helemaal in de soep. Jestrovic (2x), Junior en Aruna zorgden voor een epische pandoering. Het was echter slechts een smetje op het blazoen van de West-Vlamingen, die uiteindelijk met acht punten voorsprong kampioen speelden. 



Seizoen 2011/2012
15 januari 2012
Anderlecht-Club Brugge 3-0


In een woelig seizoen waarin Adrie Koster na een spectaculaire 4-5 nederlaag tegen Genk moet opkrassen en wordt vervangen door de Duitser Christoph Daum krijgt Club in de reguliere competitie een droge 3-0 aangesmeerd. De Congolese tank Dieumerci Mbokani zet het Astridpark al snel in vuur en vlam na een heerlijke actie van kersverse Gouden Schoen Matías Suárez. Milan Jovanovic en de Argentijnse artiest himself leggen er nog twee in het mandje, knalfeestje in 't park! 



Seizoen 2012/2013
11 november 2012
Anderlecht-Club Brugge 6-1


Na vier opeenvolgende nederlagen in de competitie mag Georges Leekens beschikken. In afwachting van de nieuwe coach - dat zou de Spanjaard Juan Carlos Garrido worden - heeft Philippe Clement de ondankbare taak om als trainer ad interim de trip naar Anderlecht tot een goed einde te brengen. Het wordt echter een dramatische namiddag, een historische voor Anderlecht. De wankele blauw-zwarte defensie met Almebäck en Figueras krijgt maar liefst zes flinke kletsen om de oren.



Seizoen 2014/2015
10 mei 2015
Anderlecht-Club Brugge 3-1


De beker al op zak en Europees een topparcours afgelegd tot in de kwartfinales van de Europa League, maar in play-off 1 loopt de tank van een door blessures geplaagd Club Brugge volledig leeg. Eerst is er de nederlaag in Luik (1-0), vervolgens slikt de ploeg van Michel Preud'homme ook drie pillen in Brussel. Na nog geen minuut staat Anderlecht al op voorsprong dankzij de pijlsnelle Andy Najar. Een week later ligt de Brugse titeldroom helemaal aan diggelen: AA Gent wint met 2-3 in Jan Breydel.



Seizoen 2015/2016
25 oktober 2015
Anderlecht Club Brugge 3-1


Eerst is er de beschamende 4-1 pandoering in de Ghelamco Arena die kwaad bloed zet bij de fans van Club, drie weken later gaat blauw-zwart ook onderuit in het Constant Vanden Stockstadion. Stefano Okaka steekt het vuur al snel aan de lont, owngoals van Laurens De Bock en doelman Bruzzese maken de uiteindelijke nederlaag nog pijnlijker voor blauw-zwart. Twee maanden later wordt het in Brugge zelfs 1-4 voor RSCA, het is meteen ook de allerlaatste Brugse thuisnederlaag. 



Seizoen 2016/2017
23 april 2017
Anderlecht-Club Brugge 2-0


Na een povere 2 op 9 lijkt een tweede opeenvolgende titel al snel weg voor het team van Michel Preud'homme. In Anderlecht mag er niet verloren worden, maar paars-wit laat z'n spartelende prooi niet los en Leander Dendoncker en Kara troeven de weifelende defensie met op kop Björn Engels twee keer af in een klein kwartier. Vlak voor rust mag een gefrustreerde Vormer ook nog eens gaan douchen met twee keer geel, na de koffie laat paars-wit na om Club helemaal af te maken, het is 'maar' 2-0.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties