Reactie Yevhen Makarenko reageert voor het eerst op zijn transfer naar Anderlecht: "Het buitenland? Dat is een volgende stap"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 8 reacties
Yevhen Makarenko reageert voor het eerst op zijn transfer naar Anderlecht: "Het buitenland? Dat is een volgende stap"
Foto: © photonews

"Geen vragen over Anderlecht." De openingszin van Yevhen Makarenko in de catacomben van het Lisp was veelbetekenend. Over zijn vierjarig contract bij de Belgische recordkampioen wilde de bijna 27-jarige Oekraïner niet veel kwijt.

"Zolang ik voor KV Kortrijk uitkom, wil ik ervoor zorgen dat deze club zijn PO2-ambitie kan waarmaken", draaide Makarenko wat rond de pot. Verder fietste de middenvelder rond de vragen over paars-wit. Dat hij opgetogen is over zijn transfer, stak hij niet onder stoelen of banken.

Waarom ik er niets over kwijt wil? Dat zou niet correct zijn tegenover Kortrijk

"Uiteraard ben ik blij met deze ontwikkeling. Waarom ik er dan niets over kwijt wil? Dat zou niet correct zijn tegenover Kortrijk. Ik lig hier nog steeds onder contract. Ik hoop oprecht dat deze club ook volgend seizoen kan meestrijden voor play-off 1."

Anderlecht troefde in de jacht op Makarenko naar eigen zeggen enkele Bundesligaclubs - waaronder 2 uit de top 5 - af. "Een transfer naar het buitenland is een volgende stap", gaf Makarenko nog mee. "Eerst wil ik hier bevestigen. Ik voetbal tenslotte nog maar zeven maanden in België."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties