Hernan Losada, de allerlaatste Argentijn in het Belgische profvoetbal, wil meer landgenoten lokken

Yannick Lambrecht Florent Malice
Yannick Lambrecht en Florent Malice
| 0 reacties
Hernan Losada, de allerlaatste Argentijn in het Belgische profvoetbal, wil meer landgenoten lokken
Foto: © photonews

De Argentijnen hebben een hele tijd het mooie weer gemaakt in de Belgische competitie. Denk maar aan het Anderlecht met Lucas Biglia, Matias Suarez, Nicolas Pareja en Nicolas Frutos. Vandaag is dat wel anders...

Voor een verklaring gingen we horen bij Hernan Losada, die al bijna zijn hele profcarrière in België speelt. "Dat is niet alleen in Anderlecht, maar in de hele competitie. Wist je dat ik tegenwoordig de enige Argentijn ben bij alle Belgische profclubs?"

Binnenkort zijn er zelfs geen meer, aangezien Losada zijn schoenen na het huidige seizoen aan de haak hangt. "Echt straf, want veel Argentijnse spelers kunnen een grote aanwinst zijn voor veel clubs. Of ze te duur zijn? De grote namen, ja, maar er zijn ook heel wat beloftevolle youngsters", meent hij. "Argentijnen kunnen zich doorgaans snel aanpassen en een nieuwe taal leren. De meesten die naar het buitenland trekken, kiezen tegenwoordig voor de MLS."

De toekomstige beloftencoach van de Beerschotse beloften wil verandering in de zaak brengen. "Scouten is niet mijn voornaamste rol, maar ik zal wel raadgeven over bepaalde Argentijnse en andere Zuid-Amerikaanse spelers. Ook al is het moeilijker om die jongens naar een tweede klasse te lokken...", aldus Losada.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties