In play-off 2 was't ook plezant: deze 11 staken als koekoeken boven de rest van het maaiveld uit
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 3 reacties

STVV, Lierse, Lokeren, Antwerp, Zulte Waregem en Moeskroen in ons dreamteam van play-off 2

In play-off 2 was't ook plezant: deze 11 staken als koekoeken boven de rest van het maaiveld uit
Foto: AVL

In play-off 2 is't ook plezant. Twaalf teams gaven tien speeldagen lang het beste van zichzelf, Zulte Waregem en Sporting Lokeren kwamen er als groepswinnaars uit. Wie stak boven de middelmaat van de eindeseizoensblues uit? We vonden een elftal.

Doel

Bossut, Romo, Bolat, ... Er waren wel wat doelmannen die zich in play-off 2 ook positief lieten zien, al was het ook soms kommer en kwel bij een aantal andere goalies. Toch kiezen we voor Ortwin De Wolf, die zich meteen liet zien bij Sporting Lokeren. Twee clean sheets al, een veelbelovende carrière op komst.

Verdediging

Een tweede speler van Sporting Lokeren meteen in ons elftal. Zonder Ari Skulason - terecht mee naar het WK met IJsland - hadden de Waaslanders waarschijnlijk niet in de finale van play-off 2 gestaan, hij liet zich echt wel zien.

Ook Ritchie De Laet speelde sterke play-offs met Antwerp, terwijl Marvin Baudry een aantal keren Teddy Chevalier, Isaac Thelin en andere spitsen in zijn achterzak stak - al was de hele defensie van Essevee degelijk in de eindstrijd. Pierre Bourdin hield zich kranig in moeilijke tijden bij Lierse.

Middenveld

Op het middenveld kunnen we in het centrum niet om Roman Bezus (STVV), Selim Amallah (Moeskroen) en José Cevallos (Lokeren) heen. Alledrie waren ze erg belangrijk voor hun team en toonden ze dat ze de sterkhouders waren.

Op de flanken geven we hen nog wat ruggensteun van Theo Bongonda en Elton Acolatse, die in deze play-off 2 lieten zien dat het talent dat ze al jaren bezitten er echt nog wel kan uitkomen. Benieuwd wat dat gaat brengen naar de toekomst toe.

Aanval

Voorin moeten we uiteraard Hamdi Harbaoui vermelden. Hij scoorde 13(!) keer in de play-offs - om de 62 minuten gemiddeld is dat, want Zulte Waregem speelde maar negen wedstrijden door het forfait van Lierse. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties