Vanhaezebrouck ontevreden, basispion Anderlecht moet zich herpakken
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Tubize
| 7 reacties

Ryota Morioka deed het niet goed in de oefenmatch tegen PSV

Vanhaezebrouck ontevreden, basispion Anderlecht moet zich herpakken

Anderlecht stond bij de rust in de oefenwedstrijd tegen PSV 1-2 in het krijt, maar boog dat na de rust om naar een klinkende 5-3 overwinning. De wissels bij de rust zorgden meteen voor gevaar, maar voor zij die gewisseld werden, zag het er niet goed uit.

Morioka en Musona moesten bij de rust naar de kant voor Sambi Lokonga en Kristal Abazaj. Die zorgden meteen voor meer gevaar door het centrum, iets waar vooral de Japanner voor de rust niet aan toe kwam. "Ik moet zeggen dat er een groot verschil was tussen het team van de tweede en de eerste helft", klonk het veelbetekenend bij Vanhaezebrouck achteraf.

Expliciet namen noemen, deed hij uiteraard niet, maar het is duidelijk dat Morioka de bonen gegeten heeft. "Er werd amper druk gezet in de eerste helft, maar dat veranderde met die wissels. Dat leverde meteen twee doelpunten op. In de eerste helft moest ook alles van de flanken komen. PSV kreeg het pas echt moeilijk toen we na rust ook gevaarlijk werden vanuit het centrum."

Lof voor Abazaj

"Ik had gehoopt dat sommige jongens al wat verder zouden staan. Met zij die klaar zijn gaan we naar een team toewerken, de rest moet zien te bewijzen dat ze er binnenkort ook klaar voor zijn." Dat het anders kan, bewijst Abazaj. "Die jongen is ook nieuw, is hier nog maar net, maar die pikt het wel snel op." Ook Musona mag zich dus zorgen maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties