Reactie Coaches na gelijkspel in extremis: "We creëerden 85 minuten lang geen kansen" - "En ze gaan met 2-2 naar huis"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Waregem
| 5 reacties
Coaches na gelijkspel in extremis: "We creëerden 85 minuten lang geen kansen" - "En ze gaan met 2-2 naar huis"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem en Waasland-Beveren deelden na een dolle slotfase aan de Gaverbeek de punten. Achteraf deelden beide coaches ook dezelfde mening over het resultaat en het voetbal van beide teams.

"We moeten eerlijk zijn: het was voetballend niet goed genoeg, we hebben niets gebracht. Er is nog heel veel werk aan de winkel", opende Yannick Ferrera na de 2-2 op bezoek bij Zulte Waregem. "Het eerste uur stonden we defensief goed, daarna hadden we het vijfentwintig minuten echt lastig."

"Maar we hebben zelf 85 minuten lang geen kansen weten te ontwikkelen", besefte de coach. "Als je dan zou verliezen, dan heb je ook geen lichtpuntje. Nu hebben we toch nog een puntje kunnen pakken, dat kan vertrouwen geven voor het vervolg."

Controle

Francky Dury zag zijn team een 2-0 weggeven: "Dat ze 85 minuten geen kans wisten uit te voetballen? Daarmee is de analyse eigenlijk gegeven. Maar ze gaan met 2-2 naar huis, daarmee is alles gezegd. We kunnen over onze tegendoelpunten spreken, zeker bij de 2-2 loopt er wel een en ander mis op dertig seconden. Maar ik analyseer liever de volledige 90 minuten."

"Jammer dat we het lieten liggen om een derde te maken, daarna speelde Waasland-Beveren een beetje alles of niets. We hadden de controle, maar we zijn wel twee punten kwijt. Mijn spelers zaten diep in de kleedkamer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties