Goed nieuws voor Najar, maar Anderlecht heeft een probleem op links
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 4 reacties

Elias Cobbaut is minstens zes weken buiten strijd, maar Najar is op de weg terug

Goed nieuws voor Najar, maar Anderlecht heeft een probleem op links
Foto: © photonews

Bij Anderlecht hebben ze het voorlopig niet onder de markt wat blessures betreft. Vooral op de backposities lijkt de spoeling dun, zeker na de blessure van Cobbaut. Er is wel hoopvol nieuws voor Najar.

Hein Vanhaezebrouck begon met een update over zijn onfortuinlijke linksback. "Cobbaut? Hij heeft geen breuk en er is geen extra schade. Enkel de ligamenten werden geraakt, maar hij is toch minstens zes weken buiten strijd. Het zal afwachten zijn hoe snel de revalidatie zal verlopen."

Het is een fikse tegenvaller voor de jonge linksachter. "Het is spijtig voor hem, in zijn eerste jaar bij een nieuwe club. Hij startte ook zó goed. Het is ook zijn eerste grote blessure en hij heeft er dus weinig ervaring mee. Zo'n dingen maakt elke speler mee in zijn carrière. Als je tot een eind in de 30 wil voetballen, is dat bijna onmogelijk zonder zware blessure."

Kums is goed bezig en sluit al deels aan bij de groep

Er zijn wel wat meer blessuregevallen bij Anderlecht. "Kums is goed bezig, hij sluit al deels aan bij de groep. Dante is ook terug, ik vreesde voor erger. Najar heeft gisteren 70 minuten gespeeld en dat is goed verlopen, hij ondervindt er geen hinder meer van. Saief werkt nog niet op het veld."

De vervanging van Cobbaut wordt dus geen sinecure. "Najar komt nog niet in aanmerking voor Moeskroen. Saelemaekers op de andere flank opstellen is ook een mogelijkheid, maar we hebben meerdere opties. Amuzu als iets offensievere vleugelverdediger kan ook."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties