Vanaken onder de indruk tussen de wereldsterren: "Vooral van Hazard... Mijn type speler, alleen iets sneller zeker?"

Sander De Graeve
Sander De Graeve en Redactie vanuit Tubeke
| 10 reacties
Vanaken onder de indruk tussen de wereldsterren: "Vooral van Hazard... Mijn type speler, alleen iets sneller zeker?"
Foto: © photonews

Of Hans Vanaken nu thuis in zijn luie zetel zit of voor de eerste keer een persconferentie bij de Rode Duivels moet geven, het lijkt hem allemaal hetzelfde te zijn. Met de flair die we van hem gewend zijn - en een occasioneel grapje - werkte hij zijn eerste opdracht als international af.

Vanaken was nochtans onder de indruk, al liet hij dat niet blijken. "Het is zeker indrukwekkend, ook voor mij", lachte hij. "Ik ken de meeste van die jongens enkel van op tv te zien spelen. Het is al spannend om hen te ontmoeten en met hen te mogen trainen. Met hen samenspelen zou onbeschrijfelijk zijn."

Hij moet zich nog integreren, want de kennismaking was nog maar kort. "Ik ben er nog maar een uurtje, maar ik heb ze bijna allemaal gezien. Ik heb even met Thibaut Courtois gebabbeld omdat ik hem nog ken van vroeger. Ook met Trossard en Sels heb ik al gesproken. Alle anderen zijn nieuw voor mij. Maar ze zullen me wel goed opvangen."

Benieuwd

De kalme Vanaken tussen de wereldsterren. Het doet ook met hem wat. "Het zijn stuk voor stuk fantastische voetballers, maar Eden Hazard springt er toch uit. Zijn type speler spreekt me enorm aan. Hij heeft alles om wereldtop te zijn. Ik ben benieuwd wat de training gaat geven. Of hij op mij lijkt? Gewoon iets sneller zeker?", knipoogde hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties