Ambitie groot bij kersvers AA Gent-coach: "De doelstelling? De titel"
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 19 reacties

AA Gent blijft ambitieus, en dat straalt af op de nieuwe coach

Ambitie groot bij kersvers AA Gent-coach: "De doelstelling? De titel"
Foto: © photonews

Vanmiddag werd in Gent Jess Thorup voorgesteld als nieuwe coach van de Buffalo's. De Deen toonde zich net als het clubbestuur erg ambitieus op de lange termijn.

"Het is een eer voor mij om hier te zijn. Ik ben tevreden de nieuwe coach van AA Gent te zijn", opende Jess Thorup. "Dit is volgens mij de juiste stap op het juiste moment in mijn carrière. Ik had drie goeie jaren met een kampioenschap bij Midtjylland, maar het was tijd voor iets nieuws."

"Dit is een club met grote ambities, dat is hetzelfde bij mij. Ik kijk ernaar uit om het team richting de grote doelstellingen te loodsen." Die grote doelstelling sprak hij ook meteen uit. "Een grote club als AA Gent moet uiteraard kampioenschapsambities uitspreken. Ook Europees voetbal is een groot doel voor ons. Dat is belangrijk in de ontwikkeling van de club."

Dit jaar willen we absoluut Europees voetbal halen

-Ivan De Witte

Voorzitter Ivan De Witte haastte zich om de timing toch wat te duiden. "We hebben veel gepraat over hoe we onze toekomst zien. We waren duidelijk in het feit dat we ambitieus zijn. Zijn contract loopt tot 2021, we hebben dus een timing waarin hij een team kan smeden." Die titel moet dus niet onmiddellijk. "Dit jaar willen absoluut Europees voetbal halen. Maar het is niet omdat we een moeilijke periode kennen, dat we de kampioenschapsambities moeten opbergen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties