Zelden ging een coachwissel zó snel: "Zondagavond beslist om een nieuwe coach te nemen"
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 7 reacties

Goeie contacten in Denemarken versnelden de aanstelling van Thorup

Zelden ging een coachwissel zó snel: "Zondagavond beslist om een nieuwe coach te nemen"
Foto: © photonews

Maandagavond werd Yves Vanderhaeghe ontslagen, dinsdag zat zijn opvolger al op het vliegtuig. Ondanks het feit dat Thorup nog onder contract lag, ging het heel snel. Michel Louwagie legt uit.

Het lot van Vanderhaeghe lag zondag al vast. "Zondagavond na de wedstrijd hebben we de beslissing genomen om een nieuwe trainer aan te werven. Daarna is alles in een stroomversnelling geraakt. We waren onder de indruk van het parcours van Midtjylland. Het is vergelijkbaar met dat van Gent."

"Sinds een paar jaar volgen we de Deense markt nauwgezet en hebben we goeie contacten met een aantal makelaars. Daardoor is die overgang zo vlug gerealiseerd kunnen worden. Hij lag nog tot 2021 onder contract. We kenden Ankersen, de manager van Midtjylland, nog van enkele transacties, daarmee is het ook sneller kunnen verlopen. Dinsdagavond kwamen we al tot een overeenkomst."

Snel in kannen en kruiken

"Gisteravond hebben we nog lang vergaderd ergens hier in de streek. We zijn uit elkaar gegaan met een heel goed gevoel. Vanochtend hebben we de financiële dingen geregeld. Om 15u30 de handtekening gezet. Het gebeurde op een vlugge en faire manier. Ik wil Ankersen nog bedanken, dat we hebben moeten betalen, is duidelijk."

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties