Uitverkocht stadion tegen Club Brugge, maar Genk heeft nog een grote uitdaging: "Hopelijk ook dan een vol huis"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 7 reacties

Uitverkocht stadion tegen Club Brugge, maar Genk heeft nog een grote uitdaging

Uitverkocht stadion tegen Club Brugge, maar Genk heeft nog een grote uitdaging: "Hopelijk ook dan een vol huis"
Foto: © photonews

Met 23.073 toeschouwers loopt de Luminus Arena zaterdagavond (aftrap om 18 uur) helemaal vol voor de komst van landskampioen Club Brugge. Zij zullen een eerste krachtmeting tussen de twee titelfavorieten te zien krijgen.

Genk heeft een lange weg afgelegd, maar onder Philippe Clement nestelden de Limburgers zich weer tussen de Belgische topclubs. "Iedereen binnen de club heeft keihard gewerkt om opnieuw te staan waar we nu staan", zegt algemeen directeur Erik Gerits in Het Belang van Limburg

 "We zijn tot ver buiten de stad weer het gespreksonderwerp nummer 1. Niet alleen de resultaten zijn super, ook het voetbal op zich trekt aan. Iedereen gunt ons daarom deze resultaten, zelfs supporters van de tegenpartij applaudisseren. Misschien is dit ook wel het mooiste voetbal dat we ooit brachten, technisch is het van een heel hoog niveau. Hopelijk wordt dit zo ook het beste KRC Genk ooit."

Inzetten op wedstrijdbeleving, communicatie en community

Gerits beseft dat de weg nog lang is. Genk wil vaker in een uitverkocht stadion voetballen, en dus start binnenkort een nieuwe abonnementscampagne waarbij seizoenkaarthouders nieuwe supporters kunnen aantrekken.

"We willen elke thuismatch voor een vol huis afwerken", vervolgt Gerits. "Niet alleen tegen Club maar eind deze maand ook tegen Cercle Brugge. Dat is de grote uitdaging. Daarom gaan we nog meer inzetten op wedstrijdbeleving, communicatie en community."

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties