Philippe Clement niet tevreden met Europese prestatie verdediger: "Hij ging ervan uit dat Aidoo die bal wel zou opruimen"

Mathias Vranckx
| 3 reacties
Philippe Clement niet tevreden met Europese prestatie verdediger: "Hij ging ervan uit dat Aidoo die bal wel zou opruimen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Joakim Maehle is voor Genk-coach Philippe Clement de gebeten hond na de Europese verplaatsing naar het Zweedse Malmö. Racing Genk gaf een 0-2 voorsprong weg en daar was Clement allesbehalve tevreden mee. De rechtsachter moest het ontgelden.

In Het Belang van Limburg nam Racing Genk-trainer Clement geen blad voor de mond. "Soms lijkt het wel of bepaalde spelers te veel vertrouwen hebben in hun ploegmaats. Zo liep Maehle bij de 2-2 te vroeg naar voren. Hij ging ervan uit dat Aidoo die bal wel zou verwerken, terwijl hij gewoon dekking moest geven. Een verdediger moet in de eerste plaats verdedigen en dan aan aanvallen denken", aldus een geïrriteerde Clement.

Makelaars

De ex-Club Brugge-speler roept zijn spelers nu op om niet te gaan zweven. "Bepaalde jongens moeten terug met de voeten op de grond komen. Hun makelaars vertellen voortdurend hoe goed ze wel zijn en dat ze naar de top kunnen, maar ze moeten ook beseffen dat ze aan de top een 0-2 voorsprong niet weggeven." Deze veeg uit de pan zal wel degelijk aangekomen zijn bij de rechtsback, maar ook bij de andere spelers. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties