Ex-aanvaller van Standard en Anderlecht beproeft na mislukte omzwervingen zijn geluk bij Kortrijk: "Ja, ik had voor het geld ­gekozen"
Redactie
| 1 reacties

Imoh Ezekiel betreurt zijn keuze voor Al-Arabi en het geld

Ex-aanvaller van Standard en Anderlecht beproeft na mislukte omzwervingen zijn geluk bij Kortrijk: "Ja, ik had voor het geld ­gekozen"
Foto: © photonews

Enkele jaren geleden maakte het duo nog furore bij de Belgische topclubs, maar intussen zijn Ilombe Mboyo en Imoh Ezekiel bij het bescheiden Kortrijk verzeild geraakt. "Ik heb destijds voor het geld gekozen", betreurt Ezekiel zijn transfer naar Al-Arabi.

Ezekiel vormde enkele jaren geleden een spitsenduo met Michy Batshuayi bij Standard en was op zijn 19e al gegeerd wild op de transfermarkt. Het werd geen transfer naar een Engelse topclub, maar wel een (mislukt) avontuur bij het Qatarese Al-Arabi, dat 8 miljoen euro veil had voor de Nigeriaanse aanvaller. Al verdiende Ezekiel er wel goed zijn boterham. 

Geld

"1,8 miljoen euro per jaar? Het was veel, ja. En ja, ik had voor het geld ­gekozen, ik kon er heel mijn familie in Nigeria mee helpen", verklaart Ezekiel zijn keuze in Het Nieuwsblad. "Het was een foute keuze. Een voetballer wil beleving en die was er niet in. Ik was pas 20, veel te vroeg om te voetballen voor soms maar een paar honderden supporters, zonder enige intensiteit."

Kortrijk gooide in de zomer een ultieme reddingsboei na omzwervingen in Turkije en Spanje. "Ik dacht: Why not? Ik zeg al langer tegen iedereen dat België mijn tweede homeland is. Ook voor mijn vrouw, trouwens. Ik kende de Belgische competitie, kende Kortrijk als een stabiele ­eersteklasser én de coach legde mij uit dat ik op één jaar Kortrijk weer mijn beste niveau kon halen", aldus de Nigeriaan.

Geforceerd

Toch ging het nog niet zoals Ezekiel zelf wilde, dankzij een conditionele achterstand en een verrekking. "Ik wilde zo graag, heb mij wat geforceerd. Die twee maanden in Nigeria had ik wel op mijn eentje getraind, maar dat is toch niet hetzelfde."

"Toen ik voor het eerst naar Europa kwam, had ik slechts één droom: profvoetballer worden in Europa. Ik zie Kortrijk als een investering in mijn carrière. Het is best een goed team, met veel goede aanvallers. Die waren de eerste maanden ook beter dan ik, no problem. Ik blijf hard werken tot ik weer het niveau van bij Standard naast Batshuayi haal", besluit Ezekiel

Ezekiel aan de zijde van Hasi in het shirt van Anderlecht
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties