Lior Refaelov bloeit opnieuw helemaal open: "Intrinsiek bij de beste 3 spelers van België"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 11 reacties
Lior Refaelov bloeit opnieuw helemaal open: "Intrinsiek bij de beste 3 spelers van België"
Foto: © photonews

Na een grijs seizoen en weinig speelminuten bij Club Brugge koos Lior Refaelov voor een uitleenbeurt aan Antwerp. Niet zonder succes, want de Israëliër ontpopt zich steeds meer tot een scorende draaischijf op de Bosuil.

Refaelov heeft zijn vorm van weleer teruggevonden. Zijn landgenoot en maatje Rami Gershon (ex-Standard en Gent) ziet het graag gebeuren. "Lior heeft het nog steeds voor Club Brugge, maar soms passen een speler en een trainer niet zo goed samen", zegt Gershon in HLN. "Dat was het enige probleem vorig seizoen. Toch bleef hij zich professioneel gedragen."

"Ook toen hij niet meer met de A-kern mocht trainen, is hij hard blijven werken. Dat hij bij Antwerp in de ploeg kwam, is daarvan het bewijs. Ik had hem er hier ook graag bij gehad bij Maccabi Haifa, maar hij maakte de juiste keuze door voor Antwerp te tekenen. Dat hij al een dagje ouder wordt, doet er niet toe. Hij heeft het nooit van kracht of snelheid moeten hebben, maar zijn techniek blijft hij behouden."

"Dat hij al een dagje ouder wordt, doet er niet toe" - Rami Gershon

Nochtans blijft de aanvallende middenvelder last hebben van kleine kwaaltjes en blessures. Al is het programma bij Antwerp net iets minder druk dan de afgelopen jaren bij Club Brugge. Ook voor Philippe Clement, destijds assistent-coach van Refaelov bij Club Brugge, is zijn ontbolstering op de Bosuil geen verrassing. "Ik had wel verwacht dat 'Rafa' het opnieuw goed zou doen", aldus Clement.

"Intrinsiek is hij bij de beste drie voetballers in België, maar hij heeft niet zo'n grote motor. Daarom is Antwerp ideaal voor hem. Een wedstrijd per week en daarna krijgt hij zeven dagen om te herstellen en weer op te bouwen naar de volgende match. Bij Club was die tijd er niet en doken er al eens blessures op. Hij is opnieuw bepalend. In een iets dominantere ploeg dan Antwerp zou hij zelfs nog betere statistieken halen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties