Pijnlijk: Ludovic Butelle (ex-Club Brugge) wordt door een zesdeklasser uit de Franse beker gewipt
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 1 reacties

Angers, Nîmes en Montpellier liggen uit de Franse bekercompetitie

Pijnlijk: Ludovic Butelle (ex-Club Brugge) wordt door een zesdeklasser uit de Franse beker gewipt
Foto: © photonews

Omdat de Coupe de France nog in een vroeg stadium is, de 1/32 finales, zitten er nog veel 'kleintjes' in de competitie. En dat durft dan weer eens verrassingen opleveren.

Wanneer de grote ploegen de kleintjes onderschatten vallen er de gekste resultaten te noteren. Zeker in de nationale bekercompetities. Vraag maar aan Club Brugge, Anderlecht en Standard. En dat was zaterdag ook het geval in de Coupe de France. Montpellier, Nîmes en Angers werden door teams uit lagere divisies uitgeschakeld.

Montpellier nam het op tegen Sannois Saint-Gratien. Als deze ploeg u geen belletje doet rinkelen: logisch, het team komt uit in de Franse derde klasse. Toch pakten ze de scalp van eersteklasser Montpellier (1-0) en bekeren ze verder.

Olympique Nîmes nam het op tegen Lyon-Duchère, ook een team uit derde klasse. Hier was de stunt nog groter, want David versloeg Goliath met maar liefst 3-0.

Angers was de derde eersteklasser die zaterdag vaarwel mocht zeggen tegen de Franse bekercompetitie. Zij werden met 1-0 geklopt door Viry-Chatillon. Dit was veruit de grootste stunt, want de club komt uit in de zesde hoogste afdeling. Bij Angers stond Ludociv Butelle (ex-Club Brugge) tussen de palen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties