Nicolas Raskin (17) naar Standard, nationale coach Thierry Siquet schat zijn kansen in: "Het was tijd voor een nieuwe uitdaging"
Yannick Lambrecht Florent Malice
Yannick Lambrecht en Florent Malice
| 3 reacties

Coach Thierry Siquet schat kansen van Nicolas Raskin (17) in na transfer van Gent naar Standard

Nicolas Raskin (17) naar Standard, nationale coach Thierry Siquet schat zijn kansen in: "Het was tijd voor een nieuwe uitdaging"

Nicolas Raskin (17) is na zijn passages bij Anderlecht en AA Gent terug waar het begon: Standard de Liège. Ter gelegenheid van zijn wintertransfer bekijken we met Thierry Siquet, zijn voormalige coach bij de nationale U17, het parcours van het eeuwige toptalent.

Wie is Nicolas Raskin? Het blijft maar wachten op die grote doorbraak. Ook in Gent kwam het niet en bleef het uiteindelijk bij één optreden op het hoogste niveau, bijna een jaar geleden. "Hij is nog heel jong, dat is normaal", zegt Thierry Siquet aan onze redactie.

"Nicolas heeft ondanks zijn jonge leeftijd al veel clubs gezien. Bij Gent weet ik dat Hein Vanhaezebrouck grote fan was en hem ook vaak opnam in de selectie", legt Siquet uit. "Maar Jess Thorup is weer een ander verhaal. Die vele trainerswissels hebben hem geen goed gedaan. Het was daarom tijd voor iets nieuws. Een oplossing was nodig." Die oplossing werd dus een definitieve wintertransfer naar Standard.

"Zelfs als je de kwaliteiten hebt - en Nicolas heeft ze - moet zo'n jonge speler nog altijd een project vinden waar hij in kan groeien", klinkt het. "Hij is eigenlijk een all-round middenvelder, heel polyvalent, technisch sterk, goeie trap, goed hoofd op zijn schouders... Dat zijn allemaal topkwaliteiten. Maar ik heb hem nu wel vooral tussen andere jeugdspelers bezig gezien, hij moet zich nog tonen bij de grote jongens."

Dat zal hij voortaan moeten doen bij de Rouches. "Mentaal zal het misschien wel een klap zijn. Niet spelen is op zich normaal op zijn leeftijd, maar hij moet weer opnieuw beginnen in een geheel nieuwe kern. Het zal hoe dan ook een stevige uitdaging worden", verwacht Siquet.

"Oké, hij kent Standard als club wel, maar de concurrentie zal niet ineens minder worden dan in Gent. De vraag is ook of hij nog zes maanden of een jaar kan wachten tot hij past in het plan van Michel Preud'homme en zijn staf." Niet simpel voor een minderjarige knaap.

"Ik zeg niet dat hij totaal niet aan spelen zal toekomen bij Standard, maar maak eens de vergelijking. De jongste speler is nu Zinho Vanheusden, geboren in 1999. Nicolas is van 2001. Op die leeftijd is dat een enorm verschil. Maar als afsluiter: ja, Raskin heeft zeker de kwaliteiten om er uiteindelijk te geraken in 1A", aldus Thierry Siquet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties