Alles ligt nog open: Clasico eindigt na aangenaam kijkstuk op gelijkspel
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 3 reacties

Barcelona-Real Madrid werd 1-1

Alles ligt nog open: Clasico eindigt na aangenaam kijkstuk op gelijkspel
Foto: © photonews

De eerste confrontatie in de Copa del Rey tussen Barcelona en Real Madrid is op een 1-1-gelijkspel geëindigd. Beide ploegen namen één helft voor hun rekening.

De Clasico begon wat in mineur, want de absolute ster zat op de bank. Lionel Messi was niet voldoende hersteld van zijn dijblessure die hij opliep tegen Valencia. Ook Thibaut Courtois stond niet in de basis, want de Copa del Rey is weggelegd voor Keylor Navas. 

Na vijf minuten stond de 0-1 al op het bord. Zwak verdedigd van Barcelona... Vinicius  zette de bal voor tot bij Benzema en die schoof laag voor tot bij de inlopende Lucas Vazquez, die simpel binnentikte. Leuk begin voor de Madrilenen en ze hadden er eigenlijk al snel wat meer kunnen maken, want de want de Catalanen leken nog te slapen. Verschillende balverliezen hadden slechter kunnen aflopen.

Eerste Clasico, eerste goal

Gaandeweg werd dat wel beter en Suarez en Piqué hadden ook wat kansen. Maar dan de snedige actie. Eerst was er nog Navas om de meubelen te redden, maar in de herneming trof Suarez met een schitterend schot de paal en in de rebound tekende Malcom de gelijkmaker aan. 

Een goal in zijn eerste Clasico, dat staat mooi op het cv. Tijd om Messi in te brengen en Barcelona creëerde wel nog wat gevaarlijke fases, maar het bleef bij 1-1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties