Frank Acheampong stond tegenover Mousa Dembélé in doelpuntenspektakel. Wie haalde het?

Bart Somers
Bart Somers
| 2 reacties

Vanmiddag stonden Tianjin TEDA en Guangzhou R&F tegenover elkaar op de derde speeldag van de Chinese Super League. Dat het er in deze competitie niet echt verdedigend aan toegaat, kunnen we afleiden uit het feit dat er in meer dan twee derde van de wedstrijden minstens drie doelpunten vallen.

Dat was vandaag niet anders in het duel tussen Tianjin TEDA en Guangzhou R&F. Bij de thuisploeg vinden we namen terug als Frank Acheampong, ex-Anderlecht, en Sandro Wagner, de Duitser die ooit het mooie weer maakte bij onder meer Bayern Munchen en Werder Bremen. Bij de bezoekers stond naast onze landgenoot Dembélé ook onder anderen Duško Tošić, ex-Besiktas, in de basiself.

De wedstrijd was nog geen halfuur ver of man van de match Frank Acheampong had al twee assists gegeven aan respectievelijk Mirahmetjan Muzepper en Xie Weijun. Voor het rustsignaal wist R&F nog te milderen tot 2-1.

Acheampong beslist wedstrijd in slotseconden

Nadat andere spelers er 3-1 en 3-2 van maakten, kroonde Mousa Dembélé zich bijna tot de held van de avond door na 86 minuten de gelijkmaker tegen de netten te prikken. Dat was echter buiten Frank Acheampong gerekend. In de derde minuut van de blessuretijd zette de Ghanees de winnende treffer op het scorebord.

4-3 dus, en zo kon Dembélé puntenloos naar huis. Ondanks de overwinning blijft TEDA hangen in de onderste helft van de tabel op plaats 9. R&F doet het nog slechter en kampeert op plek 11.