Juventus wint Future Cup na thriller tegen Ajax

Simon Wauters

De U17 van Juventus heeft de tiende editie van de Future Cup gewonnen. De Italianen wonnen in de finale met 1-2 van Ajax.

Ajax was favoriet in de finale na de uitstekende prestatie tegen Anderlecht eerder op de dag. Na vijf minuten keken de Amsterdammers echter al tegen een achterstand aan. Erwin Omic scoorde met een prachtige knal.

Na 23 minuten was de consternatie compleet bij Ajax. Cosimo Da Gracia omspeelde de thuisdoelman en maakte er 0-2 van. Meteen ook de ruststand.

Vroeg in de tweede helft gaf de VAR Ajax opnieuw hoop. De bal ging op de stip voor handspel en Neraysho Kasanwirjo zette de elfmeter om: 1-2.

Vijf minuten later moest Juventus met tien verder na rood voor Michael Brentan. Ajax koos nu vol voor de aanval en kwam nog erg dicht bij de gelijkmaker, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Juventus heeft zo een revanche beet voor de verloren finale van vorig jaar tegen de Amsterdammers.

Anderlecht sloot het toernooi af als derde, Atletico Madrid op plek vier.