Persconferentie KV Mechelen op 100 meter van Commissie over Propere Handen: "Timing niet ideaal", maar "Bom al gebarsten in oktober en sindsdien presteren we"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Brussel
| 0 reacties
Persconferentie KV Mechelen op 100 meter van Commissie over Propere Handen: "Timing niet ideaal", maar "Bom al gebarsten in oktober en sindsdien presteren we"
Foto: © photonews

Het was een drukke dag aan de Houba De Strooperlaan. In de gebouwen van de KBVB werd de kalender vastgelegd voor eventuele sancties in 'Operatie Propere Handen', terwijl er nauwelijks 150 meter verderop door Seth De Witte en Wouter Vrancken werd gesproken over de bekerfinale. "De timing?"

"De timing is nu natuurlijk opnieuw niet ideaal, maar ze moeten het nu nog een dag volhouden. Ze willen voor elkaar door het vuur gaan, er staan geen vedetten op het veld maar een echt team", aldus Wouter Vrancken over de 'Operatie Propere Handen' die nu opnieuw aan de oppervlakte is gekomen.

"Maar goed: de bom is gebarsten op 10 oktober. Sindsdien hebben we continu gepresteerd onder die druk van het extrasportieve. Er hangt ergens iets in de lucht boven ons, maar wij moeten het op het veld doen. Geen enkele speler weet van iets of heeft er iets mee te maken, dus focussen ze zich op het sportieve."

Bekerfinale op zich is meer dan motivatie genoeg

"De druk doorheen het jaar wordt wat onderschat. Echt waar: chapeau aan de spelers voor wat ze gepresteerd hebben doorheen die maanden. Zolang er geen onrust is, moet je er niet op ingaan."

Ook Seth De Witte voelt het niet aan als een manier om revanche te nemen op het volledige Belgisch voetbal: "Neen, een bekerfinale op zich is meer dan motivatie genoeg. Ach: wij kunnen enkel presteren op het veld, de rest gaat boven ons om en daar kunnen wij toch niks aan veranderen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties