Maken de doelmannen het verschil in de titelstrijd? "Heb mijn mening over Vukovic bijgesteld"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 19 reacties

Danny Vukovic is aan een bijzonder sterk seizoen bezig bij Racing Genk

Maken de doelmannen het verschil in de titelstrijd? "Heb mijn mening over Vukovic bijgesteld"
Foto: © photonews

De prestaties van Danny Vukovic blijven al heel het seizoen onder de radar. Toch heeft hij met zijn 14 clean sheets een belangrijke bijdrage geleverd aan het huidige succes van de competitieleider.

Analist en ex-doelman Wim De Coninck had in het begin zijn twijfels bij de Australische sluitpost van Racing Genk. "Toen ik hem de allereerste keer bezig zag, kwam hij wat twijfelachtig over, maar ik heb mijn mening intussen helemaal bijgesteld", legde De Coninck uit bij Het Laatste Nieuws.

"Hij straalt heel veel rust en zelfvertrouwen uit. Vukovic heeft het ook niet nodig om per wedstrijd twee of drie mirakelsaves te doen zoals Bolat, omdat hij gewoon constant goed presteert. En het belangrijkste, hij zet dat ook over op zijn defensie en de rest van de ploeg."

Volgens De Coninck zouden de doelmannen van Club Brugge en Racing Genk voor een kloofje hebben gezorgd in de titelstrijd. "Na de halvering van de punten hebben Horvath en Letica Club zeker twee of drie punten, punten die ze tekort zullen komen in de eindafrekening", aldus De Coninck over de leider in het clean sheet klassement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties