Preud'homme duimt na zege tegen Club Brugge voor ... Club: "En hopelijk zit Genk nog met het hoofd in de wolken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Luik
| 11 reacties
Preud'homme duimt na zege tegen Club Brugge voor ... Club: "En hopelijk zit Genk nog met het hoofd in de wolken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard heeft de laatste thuismatch van het seizoen met een zege afgesloten. Deugddoend, want het was al van de forfaitzege tegen Anderlecht geleden dat de Rouches nog konden winnen. Coach Michel Preud'homme hoopt nu dat zijn ex-club de Luikenaars een handje helpt.

Met een vertimmerd elftal lukte het dan toch voor Standard om de West-Vlamingen aan banden te leggen. Maar in de analyse van Preud'homme was het eerst tijd voor felicitatie(s). "Proficiat aan Genk, maar ook aan Ivan (Leko, red.) en Club Brugge voor het seizoen dat ze gespeeld hebben. Genk was te sterk dit jaar, maar Club heeft ook een mooi parcours afgelegd", vertelde Preud'homme.

'Chapeau aan mijn spelers'

"Wat de match van vandaag betreft: we hebben naar oplossingen gezocht. Er stond een stevige ploeg op het veld om de Brugse machine te counteren. Chapeau aan mijn spelers. Ze hebben alles gegeven. Nu is het hopen dat Genk dit weekend nog met het hoofd in de wolken zit."

Maar ook Club kan een handje toesteken, want blauw-zwart ontvangt zondag Antwerp in het Jan Breydelstadion. Standard telt momenteel even veel punten als de Great Old, maar de Rouches zijn wel de nummer drie. "Deze zege is uitstekend met het oog op de derde plek. Als Club zondag zijn werk doet, dan ziet het er goed uit", lachte MPH nog eens richting zijn collega Leko. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties