Interview Pierre François, voorzitter van de Pro League, bijt terug naar makelaars: "Als onze raadgevingen aanvaard worden, zal hun commissie sterk dalen"
Redactie
| 1 reacties

Pierre François, voorzitter van de Pro League, bijt terug naar makelaars

Pierre François, voorzitter van de Pro League, bijt terug naar makelaars: "Als onze raadgevingen aanvaard worden, zal hun commissie sterk dalen"
Foto: © photonews

De Pro League had grootse plannen om een reglement in te voeren om de macht van de voetbalmakelaars aan banden te leggen. Nadat de nieuwe makelaarsorganisatie BFFA liet weten dat ze het er niet mee eens waren en klacht dreigden in te dienen, moest de Pro League inbinden. Hallo Pierre François?

Het BFFA wou naar de burgerlijke rechtbank stappen omdat sommige reglementen in strijd zouden zijn met de wetgeving. Pro League-CEO Pierre François was niet verrast: "Nee, dat verbaasde me niet. Want als al onze raadgevingen waren uitgevoerd, zou dat betekenen dat hun commissie sterk naar beneden zou gaan", vertelt hij ons. "We willen nu in stappen tot dat punt komen."

De Pro League en het BFFA vinden elkaar nog niet. François vindt hen zelfs niet representatief. "Hun voorzitter (Jesse De Preter, nvdr) spreekt voor een bepaald aantal makelaars. Het is één van de gesprekspartners. Niet alle managers zijn erdoor vertegenwoordigd. Het panel van experten richt zich niet enkel tot het BFFA."

François wil benadrukken dat het reglement nog maar een voorproject is en dat het zal voorgelegd worden op de Algemene Vergadering van de Pro League op 22 mei.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties