Een verkeerde vervolging, emotionele toespraak en de twee afspraken met Veljkovic: Dirk Huyck verdedigt zich
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 105 reacties

Verwarring alom na de verdediging van Dirk Huyck: niet vervolgd voor verwaarlozen meldingsplicht

Een verkeerde vervolging, emotionele toespraak en de twee afspraken met Veljkovic: Dirk Huyck verdedigt zich

Nadat de advocaat van Waasland-Beveren zijn pleidooi had gegeven was de praatstok voor de verdediging van Dirk Huyck, voorzitter van Waasland-Beveren tijdens de bewuste wedstrijd tegen KV Mechelen.

Dirk Huyck gaf, in tegenstelling tot de meeste andere betrokkenen in de zaak, ook zelf nog een toespraak. Een bijzonder emotionele zelfs. "De laatste zeven maanden waren een hel voor mij. Ik heb gedacht aan stoppen, maar dat zou gezien kunnen worden als een soort van bekentenis", citeerde Het Laatste Nieuw Dirk Huyck.

Hoofd van zijn kinderen

"U beseft niet hoe zwaar uw beschuldigingen wegen, meneer Wagner. U plakt een etiket van bedrieger op mijn hoofd. Ik zweer op het hoofd van mijn kinderen dat ik gehandeld heb op een bijzonder correcte manier", waarna het muisstil was in de zaal.

De advocaat van Huyck, John Maes, haalde eerst enkele procedurefouten in het onderzoek aan en ging dan ook in op de inhoud van het dossier. Hij refereerde naar de beschuldigingen dat Huyck meewerkte met Veljkovic om het resultaat van de match tegen KV Mechelen te beïnvloeden.

Dat zijn geen uitspraken aan het adres van iemand die meewerkte aan matchfixing

"Er zijn twee ontmoetingen geweest met Vejlkovic, op 5 en 6 maart 2018, en telkens heeft mijn cliënt het financiële voorstel afgewezen en zijn medewerking geweigerd. Met KV Mechelen zelf zijn er geen gesprekken geweest.", aldus Maes.

"'KV Mechelen zal moeten werken op het veld', zei Huyck na de eerste afsprark en een dag later was de ontmoeting iets dreigender. Roef werd toen genoemd en er werd een blad naar mijn cliënt toegeschoven, maar hij heeft dat weggeduwd."

"Tijdens KV Mechelen - Waasland-Beveren kreeg mijn cliënt nog het verwijt: 'De Walen kunnen het wel regelen, en gij...'. Dat zijn geen uitspraken aan het adres van iemand die zou hebben meegewerkt aan matchfixing", besloot Maes.

Meldingsplicht

De voorzitter van de Commissie had aandachtig naar de betogen geluisterd en vroeg zich daarna af waarom Huyck en zijn advocaat zich niet verdedigden voor het verzuimen van de meldingsplicht. "Aangezien we daar niet voor vervolgd worden, moeten we ons daar ook niet voor verantwoorden", repliceerde Maes erg droogjes.

Meer nieuws

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties