Ophefmakende regel voor refs: ze moeten binnenkort hun vetpercentage onder 12% houden

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 4 reacties
Ophefmakende regel voor refs: ze moeten binnenkort hun vetpercentage onder 12% houden
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgische scheidsrechterwereld stond onlangs nog voor een grote hervorming. De structuur werd gewijzigd en er werd professionalisering onder de refs geopperd. De eerste maatregelen zijn nu een feit.

De scheidsrechters kregen op dinsdag een mailtje van het Referee Department waarin hen werd meegedeeld dat ze hun vetpercentage voor 15 juli onder 15% moeten krijgen. Na 17 oktober mag dat nog maat 12% zijn. Bij voetballers schommelt dat gewoonlijk tussen 9 en 12%.

"Dit is een volgende stap in de professionalisering", aldus Frank De Bleeckere van het Referee Department bij Het Nieuwsblad. "Dit hoort bij de inhaalbeweging om refs naar een internationaal niveau te tillen."

Een van de redenen hiervoor is de fysieke paraatheid van sommige refs, ondanks het feit dat ze geslaagd waren voor hun fysieke testen. "Doorgaans wordt er naar die testen gepiekt, waarna het weer bergaf. Door deze ingreep weten we dat de scheidsrechters in elk geval scherp staan", besloot de voormalige topscheidsrechter.

Assistenten

Ook voor de assistenten werd er een limiet opgelegd. Voor 15 juli onder 18%, na 17 oktober 15%. Wie die de limiet niet haalt kan niet langer worden aangeduid als ref, assistent of vierde official. Een plaats in het VAR-busje is nog wel een mogelijkheid.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties