Govea over Antwerp en de stap naar Zulte Waregem: "Ik dacht meteen: Ooh, dit is goed voor mij"
Redactie
| 8 reacties

Omar Govea legt uit hoe Francky Dury hem overtuigde

Govea over Antwerp en de stap naar Zulte Waregem: "Ik dacht meteen: Ooh, dit is goed voor mij"
Foto: © photonews

Zulte Waregem haalde met Omar Govea de creativiteit binnen die ze zochten. De 23-jarige Mexicaan vond geen akkoord met Antwerp en koos dan voor Essevee, dat hem eerder ook al wou. En met Francky Dury lijkt hij op één lijn te zitten qua voetbal.

Govea kon zich bij Antwerp niet echt doorzetten. Hij kon wel blijven, maar de contractbesprekingen liepen op een sisser af. "De mogelijkheid om te blijven was er. Ik wilde ook wel blijven, maar op het einde kwam er plots een njet", vertelt hij nu in GvA

Al snel kwam Zulte Waregem op de proppen. "Ik had een gesprek met coach Francky Dury en hij overtuigde mij met het project, de plannen en de ambitie van de club. ­Dury staat erom bekend jonge spelers ­beter te maken. Het mooiste voorbeeld is de evolutie die Theo Bongonda vorig ­seizoen heeft doorgemaakt."

Dury ziet in hem de spelmaker die hij ooit had met Onur Kaya. De coach wil weer aanvallend voetbal brengen en ziet Govea als één van zijn belangrijkste pionnen. "Tijdens mijn gesprek met Dury legde hij uit hoe hij voetbal ziet. Hij houdt ervan om op balbezit te spelen. Ik dacht meteen: ‘Ooh, dit is goed voor mij’. Met de bal aan de voet voel ik me het best."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties