Het Duivelse weekend: eerste prijsjes in Engeland, Duitsland en Frankrijk, wisselend succes in België

Simon Wauters

De Europese competities trekken zich langzaam maar zeker opnieuw op gang. Elke maandag blikken wij terug op de prestaties van de Rode Duivels.

In de grootste Europese competities stond er nog geen competitievoetbal op het programma. Wel werd er in drie landen gestreden om de Supercup.

Manchester City won zondag de Community Shield in Engeland na strafschoppen van Liverpool. Bij de Citizens werd Kevin De Bruyne net voor aanvang van de penaltyreeks vervangen.

Bij Liverpool speelde Divock Origi 79 minuten mee. Simon Mignolet zat voor het laatst op de bank bij de Reds. Zoals bekend wordt hij de nieuwe doelman van Club Brugge.

In Duitsland won Borussia Dortmund de Supercup. Ze haalden het met 2-0 van Bayern München. Axel Witsel speelde de volledige partij, Thorgan Hazard ontbrak met een –lichte- blessure.

Ook in Frankrijk stond de Supercup afgelopen weekend op het programma. PSG maakte in de zogenaamde Trophée des Champions een achterstand ongedaan tegen Rennes en haalde het met 2-1. Thomas Meunier speelde tachtig minuten mee bij PSG.

In de Jupiler Pro League stond de tweede speeldag op het programma. Club Brugge maakte er een tenniswedstrijd van tegen Sint-Truiden. Het werd 6-0. Hans Vanaken maakte het derde doelpunt van de avond én van zijn seizoen. Brandon Mechele komt stilaan terug uit blessure. Hij bleef negentig minuten op de bank.

Heel wat minder doelpunten in Moeskroen – Anderlecht. Daar bleef het namelijk 0-0. Hendrik Van Crombrugge kreeg amper een bal in zijn richting bij zijn debuut voor paars-wit. Ook Vincent Kompany speelde negentig minuten.

In China nadert de competitie ten slotte al stilaan de ontknoping. Yannick Carrasco scoorde opnieuw voor Dalian Yifang dat met 1-3 won van Chongqing Dangai Lifan. Carrasco scoorde de 1-2.

We beperken ons tot de 28 namen die Roberto Martinez selecteerde voor de –laatste- interlands tegen Cyprus en Schotland, aangevuld met Koen Casteels, Jason Denayer en Dedryck Boyata. Zij ontbraken toen door een blessure.