Welke club wil Butez nog?

Nils Wens
| 21 reacties
Welke club wil Butez nog?

De jonge Franse doelman, die als eerste door Standard benaderd was, ging normaal voor Club Brugge spelen. Toch werd het niet Butez, maar wel Simon Mignolet. Moeskroen en Butez zullen dus nog even geduld moeten uitoefenen.

Alles leek op schema te liggen voor de transfer naar Brugge, maar Moeskroen onderhandelde hard en koelde de interesse van Club Brugge sterk af door zes miljoen te vragen voor de 24-jarige keeper. Toen Simon Mignolet klaar was om terug te keren naar België, gaven de managers er de voorkeur aan om meer geld uit te geven aan een doelman met ervaring. 

Een van de architecten van het uitstekende Moeskroen van vorig seizoen heeft dus een probleem. Terwijl Vojvoda, Dussenne en Amallah hun geluk hebben gevonden bij Standard en Benson is teruggekeerd naar Genk, moet Butez dus nog even wachten.

De andere opties in België zijn vrijwel onbestaande, zeker gezien de prijs die Moeskroen verwacht. Antwerp was geïnteresseerd, maar Bolat lijkt er klaar voor om nog een laatste seizoen te blijven, ook al komt er geen verlenging. Aangezien Standard ook heeft wat nodig is, zou Genk misschien nog iets wagen, aangezien Vukovic een lange blessure tegemoet gaat.

Maar de Belgische kampioen heeft het al goed gedaan en moeten, trouw aan hun filosofie, vertrouwen blijven houden in de jonge Limburger Coucke, die zaterdag tegen Mechelen voor de leeuwen werd gegooid.

Dan is er nog de Ligue 1, waar een paar clubs nog steeds zullen nadenken over een doelman voor het begin van de competitie. Anders zal hij de kleuren van Moeskroen opnieuw verdedigen.... als hij erin slaagt Vasic uit de ploeg te houden. De 29-jarige Zwitser van Servische afkomst, die in januari arriveerde, heeft dit seizoen al twee goede prestaties geleverd. Het zal dus niet van een leien dakje gaan voor Butez.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties