Factcheck "Steeds meer een tweestrijd zoals in Schotland en co": Krijgen we een competitie in twee of drie snelheden en wie wordt de pineut?
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 42 reacties

Krijgen we een competitie in twee of drie snelheden en wie wordt de pineut?

"Steeds meer een tweestrijd zoals in Schotland en co": Krijgen we een competitie in twee of drie snelheden en wie wordt de pineut?
Foto: © AVL

Zowel Club Brugge als RSC Anderlecht kochten de voorbije weken ferm in. Hier en daar werd al gevreesd voor een competitie waarbij enkel die twee clubs het de komende jaren voor het zeggen zouden hebben en er enkel peulenschillen overblijven voor de rest. Een terechte vrees?

KRC Genk pakte afgelopen seizoen dan wel de titel in de Jupiler Pro League, volgens velen lijkt Club Brugge structureel het helemaal te hebben overgenomen. Enkel RSC Anderlecht lijkt - zeker nu met de komst van Kompany - de komende jaren weerstand te kunnen bieden.

Krijgen we dan zoals in bepaalde landen steeds meer een tweestrijd tussen de grote twee, met kruimeltjes voor de rest? Het kan natuurlijk altijd, maar de cijfers van de voorbije jaren tonen dat er voor Standard, Genk en Gent meer dan genoeg 'kruimeltjes' overbleven.

De marktwaardes van dit seizoen vergeleken met die van vorig seizoen

En met Antwerp is er een zesde speler bijgekomen of aan het bijkomen die ook financieel een woordje mee kan praten. We krijgen dus - als we naar de financiële armslag, de budgetten of zelfs maar de marktwaardes gaan kijken - eerder een competitie aan twee snelheden: de G6 en de rest.

Krijgen de kleine clubs dan eerder af en toe eens een kruimeltje in de vorm van een bekerfinale of een stekje in play-off 1 als een grote ploeg het laat afweten? We lijken eerder daarnaartoe aan het gaan te zijn, eerder dan dat Club en Anderlecht alles onder elkaar zullen verdelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties