Top&Flop Wervelend Genk, geen Storm in een glas water, kaas met gaatjes & Kompany, ...

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Wervelend Genk, geen Storm in een glas water, kaas met gaatjes & Kompany, ...
Foto: © photonews

Ook in het seizoen 2019 - 2020 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. En dus mag u zoals elke week opnieuw een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Wervelend Genk

Was er vorige week nog even twijfel over de kwaliteiten en capaciteiten van KRC Genk, dan deden ze het op bezoek bij Waasland-Beveren opnieuw prima. Een weergaloze Samatta, prima flankspelers en veel druk van achteruit ...

Het stond als een huis bij Genk, waar ze hopen dat er niet te veel uitgaande transfers meer zullen zijn de komende weken. Dan is er mogelijk nog heel wat mogelijk om er ook dit seizoen een leuk seizoen van te gaan maken.

Malinwa

Als promovendus met 10 op 12 de competitie induiken, het was al heel lang niet meer voorgevallen. KV Mechelen deed het, na moeilijke momenten op extrasportief gebied.

De gretigheid en grinta waarmee tegen Cercle Brugge na de rust een 0-1 achterstand werd omgekeerd? Tekenend voor hun geestdrift.

Op spaarmodus

Of ze in Europa voor topprestaties gaan zorgen? Dat zal de komende weken nog moeten blijken. Maar Gent en Antwerp wisten alvast op spaarmodus drie punten bij te schrijven op hun rekening en zo doen ze nog volop mee bovenin.

Denderend was het niet, maar beiden deden het wel op hun manier en dat is belangrijk. Of ze nog tegen elkaar zullen spelen komend weekend? Dat moet nog blijken, een beetje rust zou ook niet verkeerd zijn. Ook top: de eerste helft van Standard, al moeten zij zich nog niet sparen voorlopig.

FLOP

Anderlecht?

In de eerste wedstrijden stond het defensief prima bij RSC Anderlecht, maar maakten ze gewoon geen doelpunten om punten te pakken.

In Kortrijk zaten er echter serieuze gaten in de defensie. Ook grote roerganger Vincent Kompany was niet foutloos bij verschillende doelpunten.

Pittige degradatiestrijd?

Zowel Cercle Brugge, Waasland-Beveren als STVV maakten ook dit weekend van geen hout pijlen. Marc Brys was duidelijk dat er versterkingen bij moeten, maar voorlopig zijn die er (nog) niet.

En ook Custovic begint zich al wat zorgen te maken, met recht en reden: wat de drie teams op de mat brachten leek nergens naar. 

Wat baten kaars en bril?

Als de VAR niet zienen wil? De eerste speeldagen was het nog allemaal goed wat de arbitrage liet zien, maar op speeldag 4 was er een frustrerende avond voor Club Brugge.

Ruud Vormer werd duidelijk in de rug geduwd door Koch, maar de bal ging niet op de stip - tot grote frustratie van al wat blauw-zwart was in een sowieso al lastige avond tegen de Oostkantonners.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties