De jongens die niet wegraakten: beloften, tribune, bank en gewoon spelen

Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 2 reacties
De jongens die niet wegraakten: beloften, tribune, bank en gewoon spelen
Foto: © photonews

Er hoopten deze zomer nog heel wat spelers om te vertrekken aangezien ze ofwel overbodig waren bij hun club, ofwel te weinig speeltijd in het vooruitzicht hadden, ofwel gewoon elders meer konden verdienen. Wie zit in een penibele situatie?

Adrien Trebel: Hij weigerde zelf Al Shabab. Anderlecht hoopt nog steeds dat ze straks van hem afgeraken en dat een club uit een land waar de transfermarkt nog open is een bod gaat doen. Anders wacht hem de B-kern en matchen met de beloften. Kompany is immers niet van plan om hem weer bij de wedstrijdselecties te nemen. 

Isaac Kiese Thelin: Kopenhagen was geïnteresseerd, maar heeft nu Niklas Bendtner genomen. Voor de Zweed wordt het moeilijk. De komende wedstrijden gaat hij zeker nog spelen, maar als Kemar Roofe fit is en ook Nany Dimata lijkt er voor hem enkel nog een reservenrol weggelegd.

Thomas Didillon: Anderlecht heeft de mogelijkheid dat hij nog vertrekt zo goed als opgegeven. Didillon wil zelf naar een club waar hij kan spelen, maar alle ploegen hebben al hun eerste doelman. En een exotisch avontuur ziet hij zelf niet zitten. Didillon zal de meeste matchen vanaf de tribune moeten bekijken.

Louis Verstraete: Pijnlijke transfer deadline day voor de jonge middenvelder van Gent. Hij kon zowel naar Antwerp als Waasland-Beveren, maar dat viel beide in het water door de mislukte transfer van Faris Haroun. Nu moet hij bij de Buffalo's blijven, waar hij pas vierde of vijfde optie is. 

Faris Haroun: Even pijnlijk: Haroun had zijn zinnen gezet op een transfer naar Gent, maar Antwerp liet hem niet gaan. Of The Great Old daar goed aan deed, zal de toekomst moeten uitwijzen, maar mentaal was het een serieuze klap voor de middenvelder. Antwerp hoopt hem te paaien met een contractverlenging, maar dat zal een hele mooie mogen zijn.

Yohan Boli: Boli was in beeld bij het Portugese Sporting en verlekkerde zich al op de transfer. Maar uiteindelijk kozen de Portugezen voor Yannick Bolasie. Boli moest wel niet per se weg bij STVV en zal voldoende speeltijd krijgen. 

Sinan Bolat: Eigenlijk wou de doelman nog een lucratieve transfer maken en in Turkije was er wel wat interesse, maar niet genoeg om Antwerp te overtuigen hem te laten gaan. Bolat is één van de belangrijkste spelers op de Bosuil, maar hoopt al langer op een mooie transfer. 

Jean Butez: Butez stond in de belangstelling van Club Brugge, maar dat ging uiteindelijk niet door en blauw-zwart nam Simon Mignolet. Intussen staat hij wel weer tussen de palen bij Moeskroen, maar het afspringen van de deal heeft pijn gedaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties