KV Kortrijk reageert furieus op uitlatingen van Karl Dhont over vermeende matchfixing: "Duidelijke laster", "Toogpraat" en "Platvloers racisme"

Redactie
| 31 reacties
KV Kortrijk reageert furieus op uitlatingen van Karl Dhont over vermeende matchfixing: "Duidelijke laster", "Toogpraat" en "Platvloers racisme"
Foto: © photonews

In een interview met twee Vlaamse kranten trok Karl Dhont van leer over matchfixing. Daarbij had hij het ook onder meer over een wedstrijd tussen KV Kortrijk en Moeskroen. De Kerels hebben erg duidelijk gereageerd op dat artikel.

"Wat er in Kortrijk - Moeskroen gebeurde was erger dan KV Mechelen - Waasland-Beveren. Dat was het ergste sinds de zaak Yé", klonk het onder meer bij monde van Dhont in de kranten. KV Kortrijk heeft akte genomen van die verklaringen en reageert nu erg duidelijk.

"Uit het artikel blijkt dat de heer Dhont zich volkomen bewust is van het feit dat deze wedstrijd werd onderzocht door het gerecht, maar dat hier geen bezwaarlijke elementen aan het licht kwamen", klinkt het bij de Kerels.

Intern onderzoek

Kortrijk hield destijds ook een intern onderzoek: "Laat één ding duidelijk zijn: mensen die zouden meewerken aan matchfixing hebben geen plaats binnen onze club. Het intern onderzoek heeft echter aangetoond dat KVK en haar spelers, staf en bestuur niets verweten kon worden. Dit werd ook impliciet bevestigd door het gegeven dat KVK niet gehoord is geweest in het dossier ‘propere handen’, dit in tegenstelling tot andere clubs die niet geviseerd worden door de heer Dhont."

En dus zijn de Kerels bij: "We betreuren ten zeerste dat de heer Dhont overgaat tot dergelijke gratuite beschuldigingen zonder enige vorm van bewijs. Sterker nog, dit is voor KVK compleet onaanvaardbaar gelet op het reeds gevoerde onderzoek dat zonder gevolg werd geklasseerd."

Toogpraat

"Gelet op zijn functie bij UEFA zou je terughoudendheid en sereniteit verwachten, maar hij laat zich in met toogpraat om een krantenkop te halen. De uitlating dat in de Kortrijkse verdediging verschillende ic’en de dienst uitmaakten (wat feitelijk niet correct is) gaat zelfs veel verder en is, naar de mening van KVK, niets minder dan platvloers racisme van de heer Dhont."

"Dat de heer Dhondt bovendien nauwe banden onderhoudt met andere clubs uit het Belgische profvoetbal is, gelet op zijn functie bij UEFA die een zekere onpartijdigheid vereist, problematisch", aldus nog de Kerels - die nagaan welke stappen bij de UEFA en het gerecht kunnen worden genomen tegen de "duidelijke laster van de heer Dhont gericht aan onze club."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties