Mercier heeft een solide, grotendeels Belgisch blok neergezet bij Waasland-Beveren
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 3 reacties

Arnaud Mercier heeft een solide, grotendeels Belgisch blok neergezet bij Waasland-Beveren

Mercier heeft een solide, grotendeels Belgisch blok neergezet bij Waasland-Beveren

Waasland-Beveren nam na een volledig mislukt seizoensbegin een mooie herstart onder Arnaud Mercier. De Fransman kreeg een interlandbreak om aan zijn ploeg te bouwen en bleef daarna vier matchen ongeslagen. Zaterdag kunnen de Waaslanders voor vijf op een rij gaan op bezoek bij Gent.

Bij Gent gaan winnen zou een enorme stunt zijn voor Waasland-Beveren, want de Buffalo's lieten thuis nog geen punten liggen. Niet in de Belgische competitie, noch in Europa. Het blok van de Waaslanders zal dus even weinig of minder mogen weggeven dan tijdens de doelpuntenloze verplaatsing naar Anderlecht, de enige match waar de troepen van Mercier en daarvoor Custovic de netten schoon wisten te houden dit seizoen.

Wat opvalt als je de cijfers van Custovic en Mercier naast elkaar legt, het aantal behaalde punten buiten beschouwing gelaten, is dat er onder de huidige coach van W-B een pak minder tegengoals worden geslikt. Drie in vier matchen, of een gemiddelde van 0,75 per match. Onder Custovic waren dat er 2,83 per match.

Zat zelfs meer in

Het puntengewin had eigenlijk nog hoger kunnen/moeten liggen onder de nieuwe trainer. Zo waren er op STVV voldoende 100% kansen om meer te scoren, maar in de toegevoegde tijd scoorde Teixeira op weergaloze wijze de 1-1. Op Moeskroen was er dan weer een flinke misser van de arbitrage, maar op Anderlecht zat er zeker niet meer in dan een 0-0.

Bovendien strijd Waasland-Beveren met flink wat Belgische middelen. De eerste match onder Mercier stonden er zeven Belgen aan de aftrap, tegen Moeskroen acht en tegen Anderlecht en Oostende zelfs negen. Wiegel en Vukotic zijn de twee buitenlanders die steeds tussen de lijnen stonden. Durmishaj, Agyepong en Milosevic kregen allemaal één basisplaats van de Franse coach.

Dit zijn de Belgen of spelers met de dubbele nationaliteit (waaronder de Belgische) die Mercier de wei op stuurde van bij de aftrap: Jackers, Foulon, Caufriez, Jubitana, Schryvers, Badibanga, Dierckx, Koita, Emmers en Din Sula.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties