UEFA bijzonder streng voor Ruud Vormer, Vanaken en Mechele hekelen de "overdreven strafmaat"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Moeskroen
| 27 reacties

Hans Vanaken en Brandon Mechele reageren op de drie schorsingsdagen voor Ruud Vormer

UEFA bijzonder streng voor Ruud Vormer, Vanaken en Mechele hekelen de "overdreven strafmaat"
Foto: © photonews

Net voor de match tegen Moeskroen maakte de UEFA de strafmaat voor Ruud Vormer bekend: geschorst voor de uit- en thuismatch tegen PSG en de thuismatch tegen Real Madrid. Een te zware schorsing vinden zijn ploegmaats, voor iets wat 'in the heat of the moment' gebeurde

Ruud Vormer speelt dus alleen nog maar de laatste match in de groepsfase, de verplaatsing naar Galatasaray. Tenzij het beroep van Club Brugge een ander resultaat oplevert natuurlijk. Hans Vanaken vindt de drie schorsingsdagen alvast een te zwaar verdict.

Adrenaline

"Je krijgt rood op het veld van Real Madrid, je staat 1-2 voor en je zit vol adrenaline", schetste Hans Vanaken de situatie waarin Ruud Vormer verkeerde. "Dan zeg je wel eens zaken die je liever niet had gezegd en waar je achteraf spijt van hebt. Daar dramatisch over doen lijkt me overdreven, maar de UEFA heeft het nu zo beslist."

Ook Brandon Mechele is die mening toegedaan. "Die matchen is veel te veel. Ten eerste vond ik zijn overtreding geen tweede gele kaart waard en ten tweede was het de emotie die sprak. Dan zeg je al eens iets. Hopelijk is de straf na het beroep wat milder", besloot de centrale verdediger. Thuis tegen PSG moeten Vanaken en Mechele hun aanvoerder zeker missen, beroep of niet. Vormer is sowieso een wedstrijd geschorst bij twee keer geel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties