Anderlecht won zondag eindelijk nog eens overtuigend...maar had nog een competitief elftal op de tribune zitten

Simon Wauters
Simon Wauters
| 6 reacties
Anderlecht won zondag eindelijk nog eens overtuigend...maar had nog een competitief elftal op de tribune zitten

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht klimt met zes op zes langzaam uit het dal. Na de 1-2 op het veld van Charleroi klopte het zondag Sint-Truiden met 4-1.

Paars-wit won voor het eerst sinds december 2018 nog eens met drie goals verschil. Het miste nochtans heel wat spelers voor het duel tegen de Kanaries. Zo ontbraken onder meer keuze één, twee en drie centraal achterin.

Met het spelersmateriaal dat zondag ontbrak op het wedstrijdblad valt zelfs een competitief elftal te maken. Saief lijkt volledig uit de picture en Roef zal niet snel twee plaatsen winnen in de hiërarchie. De negen andere gaan gewoon nog (veel) basisplaatsen afdwingen dit seizoen.

En zelfs in dit elftal ontbreken nog namen als Boeckx, Bakkali, Musona, Doku en Makarenko die verschillende eersteklassers zouden kunnen gebruiken. Doku en Roef speelden gisteren trouwens een sterke wedstrijd bij de beloften (zie video onder). 

Als de jeugd zich verder blijft ontwikkelen en jongens als Dimata en Najar ooit nog eens fit geraken, worden de plaatsjes wel erg duur. Anderlecht heeft -nog steeds- heel wat problemen, maar een te smalle kern is daar duidelijk géén van. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties