KV Kortrijk riskeert zware boete na derby: "Steeds meer mensen durven niet meer naar het voetbal gaan"

Dante Bellon
| 24 reacties
KV Kortrijk riskeert zware boete na derby: "Steeds meer mensen durven niet meer naar het voetbal gaan"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk ontving een dagvaarding van het Bondsparket. Het vordert een boete van 4.000 euro voor homofobe gezangen en het gebruik van pyrotechnisch materiaal.

Volgens het verslag van de match delegate zouden de fans van de Kerels vier keer "alle boeren zijn homo" hebben gezongen en meerdere keren "Sammy janet" richting Sammy Bossut, de doelman van Zulte Waregem. Ook zou er meermaals Bengaals vuur afgestoken zijn en ontplofte er een knalbom in de neutrale zone. 

“Het is evident dat in het gezang ‘alle boeren zijn homo’, de term ‘homo’ helemaal niet vriendelijk bedoeld is" stelt bondsprocureur Wagner bij Belga Met gezonde sportieve rivaliteit heeft dat spreekkoor niets te maken. Het verlenen van een pejoratieve bijklank aan de term ‘homo’ is absoluut niet meer van deze tijd”, schrijft bondsprocureur Kris Wagner in zijn lange toelichting. “Ook ‘Sammy janet’ is homofoob. Het woord ‘janet’ wordt als een scheldwoord voor een homoseksueel gebruikt."

“Steeds meer mensen, in het bijzonder gezinnen met jonge kinderen, durven niet meer naar het voetbal te gaan uit angst voor allerlei incidenten. Pyrotechnisch materiaal kan aanleiding geven tot brandwonden en gehoorschade", vervolledigde de bondsprocureur. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties