Supportersfederatie 'Kustboys' maakt zich weinig zorgen over financiën: "Volste vertrouwen in het bestuur"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 3 reacties
Supportersfederatie 'Kustboys' maakt zich weinig zorgen over financiën: "Volste vertrouwen in het bestuur"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dat het sportief even niet draait bij KV Oostende, dat kan zwart op wit worden aangetoond door de magere 2 op 15 van de laatste weken. De financiële situatie, die is uiteraard iets genuanceerder. Peter Van Nuffel, voorzitter van Supportersfederatie Kustboys, maakt zich weinig zorgen.

"Het is algemeen geweten dat we met een zware erfenis zitten uit het verleden", doelde Van Nuffel op forse spelerscontracten en de hoge huurprijs voor het stadion. Maar zich zorgen maken, daar ziet de voorzitter van federatie Kustboys het nut niet van in. "Ik heb vertrouwen in een goede afloop. Het heeft weinig zin om nu aan allerlei doemscenario's te denken."

Ludieke actie

Toch is het de hele affaire een eigen leven beginnen leiden. Ook bij de fans, die met een actie op de proppen kwamen om 620.000 pintjes te drinken om de kas te spijzen. "Niet meer of niet minder dan een ludieke actie, zoals je ze bij elke club terugvindt. We hebben overigens besloten om het busvervoer naar Zulte Waregem gratis te maken. Zo houden we de beleving optimaal."

Ik zie het eerder als een drukkingsmiddel vanuit de politiek.

Wat de licentie van KVO betreft, vond Van Nuffel de communicatie van voorzitter Dierckens op de webstek van de kustploeg erg geruststellend. "Er is geen probleem met de cashflow. Spelers, medewerkers en vrijwilligers, kortom iedereen wordt correct betaald. Anderzijds is er gewoon nood aan vers kapitaal, maar ik heb het volste vertrouwen in het bestuur dat zij een oplossing gaan vinden."

De hele situatie is ook uitvergroot door enkele media, vindt Van Nuffel. "'KVO op de rand van het faillissement', las je dan, terwijl daar nooit sprake van was. Bart Tommelein heeft vanuit het stadsbestuur de bal aan het rollen gebracht en de hoge huurprijs aangekaart. Als supporter is hij erg begaan met de club en ik zie het dan ook als een drukkingsmiddel om het bedrijf van Coucke te doen inzien dat de huurprijs van 800.000 naar 1,2 miljoen opdrijven zwaar weegt op de club."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties