Jonathan David ziet het groots met Canada en maakt van Qatar 2022 zijn doel

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Jonathan David ziet het groots met Canada en maakt van Qatar 2022 zijn doel

Bij KAA Gent draait de doelpuntenmachine van Jonathan David op volle toeren en ook voor de Canadese nationale ploeg schiet hij ze vlotjes binnen. De jonge spits droomt van een WK met Canada.

Jonathan David vindt het tijd dat Canada op de kaart wordt gezet als voetballand. De enige keer dat het Noord-Amerikaanse land op een wereldbeker stond was in 1986 en toen haalde het geen enkel punt en kwam het niet tot scoren. Daar moet binnen drie jaar verandering in komen.

Qatar 2022

"Voetbal is niet zo populair in Canada en daar zou een WK verandering in kunnen brengen", liet de spits van KAA Gent optekenen in Sport/Voetbalmagazine. "De zege tegen de VS, de eerste in 34 jaar, heeft toch heel wat in gang gezet. Dit moment moment moeten we aangrijpen om nog meer steun te krijgen."

"Dit is de meest talentrijke generatie die ons land ooit heeft gehad en met deze groep ligt Qatar 2022 binnen onze mogelijkheden", besloot hij. Als David zijn statistieken bij de nationale ploeg, 11 goals in even veel matchen, kan doortrekken, dan zet het land alvast een stap in de goede richting.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties