Pro League vreest voor de gevolgen bij afschaffing van het RSZ-tarief: "Het kan catastrofaal uitpakken"

Arjen T'Sjoen
| 22 reacties
Pro League vreest voor de gevolgen bij afschaffing van het RSZ-tarief: "Het kan catastrofaal uitpakken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Pro League kwam zaterdagmiddag in een persbericht met een reactie op de hervorming van de gunstige RSZ-tarieven voor profsporters. Ze vrezen dat het voor serieuze problemen zal zorgen binnen het Belgisch clubvoetbal.

Profssporters maken al jaren gebruik van een gunstig RSZ-tarief. Zo hoeven ze slechts 885 euro per maand te betalen, zelfs al verdienen ze meer dan een miljoen euro per jaar. De politieke wereld vindt dit niet kunnen en zoekt naar een oplossing. De Pro League ging wel al in het defensief en reageerde hierop in een persbericht: "We willen ons sociaal regime herbekijken omdat het maatschappelijk moeilijk houdbaar is. Het professionele voetbal is hier niet doof voor, maar hervormingen die de Belgische competitie de duurste van Europa maken betekenen de doodsteek."

De Pro League hoopt op een evenwichtige oplossing: "Er zijn het voorbije jaar voortdurende contacten geweest over het dossier van het sociale regime met ministeriële kabinetten en de bevoegde overlegorganen, waarin de Pro League zich steeds constructief heeft opgesteld om dit regime te herbekijken."

Een nieuwe federale regering zal beslissen

Het lijkt voorlopig wachten op de vorming van een nieuwe federale regering: "Gedurende de voorbije maanden heeft het management van de Pro League met de vakbonden samen gezeten om een evenwichtige oplossing uit te werken die zo veel mogelijk beantwoordde aan de vragen van alle betrokken partijen. Gezien de huidige politieke situatie wacht de Pro League op een nieuwe federale regering om concrete stappen te zetten in dit dossier."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties