Redders in nood: Standard rekent op financiële steun van Witsel en Fellaini om de club uit tweede amateurklasse te houden

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 38 reacties
Redders in nood: Standard rekent op financiële steun van Witsel en Fellaini om de club uit tweede amateurklasse te houden
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het water staat Standard aan de lippen. De Luikse club is op zoek naar geld om straks niet in de tweede amateurklasse verzeild te geraken.

Als Standard niet voldoende bewijzen van financiële slagkracht kan voorleggen bij het Belgisch Arbitragehof voor Sport (BAS) dan wordt de teruggezet naar de tweede amateurklasse. De niet betaalde tekengelden zijn reeds in orde gebracht, maar nu moet er nog een bewijs komen dat het vastgoedbedrijf van Bruno Venanzi voldoende geld op de rekening heeft staan.

Dat gaat opnieuw over een paar miljoen euro. Volgens Gazet van Antwerpen heeft Axel Witsel 1,5 miljoen euro geïnvesteerd in de club. Hij kreeg daar 47,5 % van de aandelen voor terug. Venanzi heeft ook 47,5 %.

Witsel heeft zijn vriend Marouane Fellaini ook proberen betrekken in het verhaal en zou daar in geslaagd zijn. De speler van Shandong Luneng bevestigde vorige week dat hij mee zou investeren.

De club zou wel nog steeds niet over al het nodige geld beschikken om op 5 mei voor het BAS een licentie te halen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties