POLL: K11 wil af van play-offs... Maar wat vindt u? Wil u de play-offs houden?

POLL: K11 wil af van play-offs... Maar wat vindt u? Wil u de play-offs houden?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het meervoudig stemrecht binnen de Pro League ligt al een tijdje onder vuur. De grote clubs kunnen redelijk makkelijk het beleid bepalen aangezien ze drie stemmen hebben. Binnen de K11 wil men dat nu aanpakken. Maar de grote clubs beseffen ook dat dat het einde van de play-offs zou inluiden.

De kleinere clubs zijn de play-offs beu. Volgens Cercle Brugge-voorzitter Vincent Goemaere is ook 80 procent van de supporters het competitieformat niet meer genegen. Het blijft echter een moeilijke oefening, want de G5 en sympathistanten bepalen immers wat er gebeurt.

Met 15 van de 45 stemmen kunnen ze vrij makkelijk elke tweederde meerderheid boycotten. Neem Club Brugge - dat wel van de play-offs af wil - weg en vervang hen door Antwerp en Charleroi (die elk twee stemmen hebben) en je hebt al 16 van de 45 stemmen. Die tweederde meerderheid kan er dus al niet meer komen op dat moment.

Steeds moeilijker

Maar de kleinere clubs hebben het gehad. Play-off 1 wordt telkens een zaak van de grote clubs, die steeds rijker erdoor worden. Het is van het seizoen 2016-2017 geleden dat er zich met Oostende en Zulte Waregem nog eens twee kleinere ploegen konden gaan moeien in de strijd. 

Dat zit er momenteel gewoon niet meer in. Alle respect voor het fantastisch seizoen van KV Mechelen, maar de kans dat ze er nog eens zo kort bij gaan komen, wordt met het jaar minder groot. Daarom willen de kleinere clubs een hervorming, waar de grote clubs zo van huiveren. Iedereen voor zijn eigen boterham uiteraard... 

Maar wat vindt u er nu van? Komen we echt aan 80 procent die van de play-offs af wil? Laat het ons weten!

Wil u de play-offs behouden?

20%
80%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties