Maxime Lestienne over zijn nieuwe concurrent en de match tegen Club: "Ik ben er doorgebroken, maar het is geen speciale match meer voor mij"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael en Redactie vanuit SL16 Football Campus
| 8 reacties

Maxime Lestienne is klaar om de degens te kruisen met Club Brugge

Maxime Lestienne over zijn nieuwe concurrent en de match tegen Club: "Ik ben er doorgebroken, maar het is geen speciale match meer voor mij"
Foto: © photonews

Net nu Maxime Lestienne weer speelklaar is bij Standard komt Club Brugge over de vloer in Sclessin. Een bijzondere match dus tegen zijn ex-werkgever, al wil de flankaanvaller dat zelf niet gezegd hebben.

Aan den Dreef moest Maxime Lestienne zich geblesseerd laten vervangen, maar een maand later is hij weer helemaal fit. "Ik was daar nochtans goed begonnen, na een solide prestatie tegen Beerschot. Maar het is zoals het is, dit is voetbal. Het zal ook niet mijn laatste blessure zijn", kwam Lestienne terug op die vroege wissel tegen OHL.

Lestienne Maxime
© photonews

"Ik heb hard en goed gewerkt met de kinesisten en de dokters en nu voel ik me goed. De pijn is weg en de oefenmatch tegen Seraing heeft me deugd gedaan", legde de 28-jarige winger uit op de persconferentie in de aanloop naar de volgende speeldag.

Tijdens zijn afwezigheid pakte Standard 7 op 9. Kortom, het draaide goed. "Selim (Amallah) en de jongere garde zoals Michel-Ange (Balikwisha) en Tabsoba hebben enkele mooie dingen getoond. Er is gezonde concurrentie in de groep! Daarbovenop komen er nog veel matchen en zullen we iedereen nodig hebben."

Bij Club heb ik de kans gekregen om een naam te maken voor mezelf.

Op de laatste dag van de mercato haalden De Rouches met Eddy Sylvestre nog iemand voor op de flanken in huis. "Een erg goeie! Hij is technisch sterk en heeft een goeie inspeelpass. Iemand met zijn speelstijl hadden we nog niet", aldus de ex-speler van Club Brugge.

Respect voor Club Brugge

En zaterdag kruist Lestienne de degens met die voormalige werkgever. "Het beste team van het land, ze staan al een paar jaar boven de rest. Maar wij zijn van niemand bang, dat hebben we tegen Charleroi wel laten zien. De dynamiek zit goed bij ons en we gaan Club proberen te kloppen zaterdag", is hij strijdvaardig.

Lestienne blikte ook nog even terug op zijn blauw-zwarte verleden. "Mijn beste herinnering? Het is daar waar ik ben doorgebroken en de kans heb gekregen om me te bewijzen en naam te maken voor mezelf in België. De club zal altijd mijn respect krijgen, maar het is al even geleden dat ik er weg ben gegaan. Met de huidige spelers heb ik geen binding. Het is geen speciale match meer voor mij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties