'Geen play-offs? Dat zou enorme gevolgen kunnen hebben voor de tv-gelden, kleine clubs houden adem nu al in - bloedbad dreigt'

Redactie
| 34 reacties
'Geen play-offs? Dat zou enorme gevolgen kunnen hebben voor de tv-gelden, kleine clubs houden adem nu al in - bloedbad dreigt'
Foto: © photonews

Peter Croonen kwam op zondag met een ferm idee en statement in de nasleep van de ondertussen al minstens vier uitgestelde wedstrijden die nog moeten worden ingehaald. Maar dat kan wel gevolgen hebben.

Op dit moment is er (nog) geen groot probleem. Er zijn nog geen clubs die ook nog Europees spelen die wedstrijden in te halen hebben, er werden nog geen volledige speeldagen verzet.

De uitgestelde wedstrijden die er tot nu toe zijn? Daar wordt mogelijk wel nog een oplossing voor gevonden dus. De Pro League vroeg al een uitzondering aan om ook op Europese speeldagen eventueel matchen in te halen.

Kalender onder druk

Maar de kalender staat eind oktober wel al ferm onder druk. En de moeilijkste maand(en) moeten misschien nog komen. En dus haalde Peter Croonen aan dat mogelijk de play-offs niet zouden worden gespeeld als daar noodzaak toe is.

Maar: dat zou enorme gevolgen kunnen hebben voor de competitie én de clubs. Een bloedbad dreigt, aangezien Eleven Sports zonder play-offs het tv-contract mag heronderhandelen. Als daar enkele miljoenen van het contract worden gehaald, zou dat een enorme klap zijn weet Het Laatste Nieuws.

Temeer de kleine clubs extra gestraft zouden worden. Zij merken op dat de meerwaarde van de 20 miljoen euro extra voor 80% naar de grote clubs gaat en dat zij dus minder zouden moeten teruggeven - wat tot op heden niet aan de orde is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties