Debat van de week: Hoe zwaar moet je profvoetballers straffen die coronaregels aan laars lappen? (En dit is uw mening over de amateurcompetities)

Redactie
| 1 reacties
Debat van de week: Hoe zwaar moet je profvoetballers straffen die coronaregels aan laars lappen? (En dit is uw mening over de amateurcompetities)

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De competitie in de Jupiler Pro League is opnieuw begonnen en dus krijgt u van ons elke woensdag een centraal debat waarover u uw mening mag geven. Deze week debatteren we opnieuw erg graag. Geef uw mening!

Vorige week stelden we u de vraag rond de amateurcompetities. Is het een goede zaak dat die worden heropgestart en dat er enkel voor de heenronde wordt gekozen?

En dat levert toch wel een divers standpunt op. 42% onder jullie zou de amateurcompetities liefst het hele seizoen laten stilleggen, omdat de risico's niet opwegen tegen de voordelen. Als de situatie op virologisch gebied niet beter is in januari, zou dit overigens ook nog steeds tot nieuwe uitstellen kunnen duren.

58% onder jullie wil de competitie wel verder gezet zien. 32% wil zien hoever ze raken, 26% mikt op een halve competitie zoals in het voorstel. Belangrijk is wel: de kantines moeten dan ook open kunnen gaan volgens het leeuwendeel van jullie. 

Straffen voor lockdownfeestjes

Deze week gaan we ons even bezighouden met de lockdownfeestjes in ons land. Of toch met de mogelijke straffen voor voetballers.

Bij KV Oostende ontsloegen ze doelman Ondoa meteen. Een sterk statement, of een manier om een man die al in de B-kern zat goedkoop te lozen? De meningen zijn verdeeld tussen analisten (Vandenbempt) en politici (Weyts, Tommelein). Maar wat er ook van is: moeten de sporters hard gestraft worden?

Enerzijds hebben ze een voorkeursbehandeling dat zij niet verplicht worden tot thuiswerken (het kan ook moeilijk anders, maar toch) en dus ook op een of andere manier meer vrijheden hebben. Anderzijds hebben ze ook een voorbeeldfunctie voor jongeren. Dus mogen zij strenger gestraft worden? 

Wij horen graag uw mening, laat ze dus zeker horen! 

Hoe moeten profvoetballers die zich wagen aan lockdownfeestje gestraft worden?

4%
2%
39%
22%
29%
4%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties